ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΑΣ ΟΠΛΩΝ

 

Έμπορος όπλων, η επίσημη ιδιότητα του, προσωπική περιουσία 400 δις δολάρια, νόμιμα. Και τον γνωρίσαμε ως... φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου. Από και ως που; Που κολλάνε δυο άτομα διαφορετικών κόσμων, ο ένας πρωθυπουργός για να κάνει την ... αλλαγή στην Ελλάδα, ο άλλος μεγιστάνας του πλούτου, με ό,τι παίζει πίσω από έναν διαμεσολαβητή στο βρώμικο νταραβέρι της αγοραπωλησίας όπλων. Σα σήμερα 6 Ιουνίου, το 2017, πέθανε ο τουρκικής καταγωγής Σαουδάραβας Αντνάμ Κασόγκι, αμερικανοσπουδαγμένος, κοσμοπολίτης από κούνια, ιδεώδης μεσάζοντας στη δουλειά από την οποία θησαύρισε.

Θυμόσαστε την ''αγορά του αιώνα'', όταν η... σοσιαλιστική του πωπού Ελλάδα αγόρασε 40 mirage 2.000. Ο Κασόγκι, ο... κολλητός της συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, της κυρίας Δήμητρας Λιάνη ήταν στο κόλπο. Λέγεται ότι από τον Κασόγκι οι Έλληνες της διαπλοκής στην Ά και την Β΄εθνική διδάχτηκαν το δρόμο και την πρακτική των off-shore.

Από υψηλή πλατφόρμα ξεκίνησε τη ζωή του ο γεννηθείς το 1935 Κασόγκι. Προσωπικός γιατρός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ο πατέρας του και η μια αδελφή του παντρεύτηκε τον Μωχάμεντ αλ Φαγέντ, τον πατέρα του Ντόντι, τελευταίου γκόμενου της λαίδης Νταϊάνας. Σε πολύ μεγάλες μπίζνες ήταν ''μέσα'' ο καθηγητής στις μίζες Αντνάμ Κασόγκι, έκανε χοντρές ''χεριές'', όπως επί δικτατορίας στις Φιλιπίνες. Η πιο βαρβάτη αρπαχτή ήταν επί προεδρίας Ρόλαντ Ρέηγκαν που πουλούσαν όπλα παρά το εμπάργκο στο Ιράν, με τη δικαιολογία να χρηματοδοτούν τους φιλοαμερικανούς αντάρτες στη Νικαράγουα ενάντια στους σιαντινίστας..

Παντρεύτηκε τρεις φορές ο ''Ωνάσης της Αραβίας'' και ''βαρώνος στο εμπόριο όπλων'', όπως αποκαλούνταν, και πέθανε μαρτυρικά σε αναπηρικό καροτσάκι, από πάρκινσον. Στη φώτο, με το διεθνές νούμερο, την πασίγνωστη Πάρις Χίλτον. Για τη ζωή του, που έγινε και ταινία, έχουν γραφτεί βιβλία, το ροκ συγκρότημα Queen έγραψε το τραγούδι Khashoggi' s Ship. Πρόκειται για την πολυσυζητημένη θαλαμηγό του- στην οποία γυρίστηκε η ταινία ''Ποτέ μη ξαναπείς ποτέ'' με τον Τζαίημς Μποντ- και πουλήθηκε στον βασιλιά του Μπρουνέι, κι αυτός την μεταπώλησε στον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ