ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΙΑ Η ΜΙΖΑ ΤΟΥ

 

Κανονικά όφειλε να παραιτηθεί από το θρόνο ο βασιλιάς της Ισπανίας. Έτσι λέω εγώ. Κι αν οι Ισπανοί γουστάρουν να έχουν οπωσδήποτε βασιλιά, να δώσουν το στέμμα σε κάποιον άλλον. Στο κάτω- κάτω την σήμερον ημέραν στις λεγόμενες δημοκρατίες χώρες τα ''καθήκοντα'' του βασιλιά είναι τυπικά. Ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο. Και δεν απαιτούν προσόντα.

Ο 82χρονος Χουάν Κάρλος δωροδοκήθηκε. Καμιά έκπληξη. Δεν είναι προνόμιο των πολιτικών, υπουργών και πρωθυπουργών, να τα αρπάνε. Γιατί να περιορίζονται μονάχα στο μισθό τους οι βασιλιάδες; Ο Χουάν Κάρλος, λοιπόν, για την κατασκευή μεγάλου έργου, τα πήρε χοντρά κάτω από το τραπέζι από Σαουδάραβες.

Υπ' όψιν ότι κακώς κατηγορείται μόνο ο πρώην βασιλιάς, ο σύζυγος της δικής μας Σοφίας, επίσης στα 82. Ο μονάρχης δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει να γίνει ή όχι ένα κατασκευαστικό έργο και ποιο θα ΄ναι το κόστος. Ο πολιτικός αποφασίζει. Άρα, το πιθανότερο ο τότε βασιλιάς να ανέλαβε στο παρασκηνιακό να καθαρίσει τη δουλειά, να πέσουν οι σχετικές υπογραφές από τα λαμόγια τους πολιτικούς.

Βασιλιάς έγινε ο γιος του Χουάν και της Σοφίας (φώτο, οι δυο τους). Να παραιτηθεί. Ας μη μπλέχτηκε ο ίδιος στη βρωμιά. Ηθικά δεν στέκει να διατηρεί κάποιος τη θέση που είχε ένας λαδιάρης. Τη θέση που κατέχει διότι του την πρόσφερε ο λαδιάρης

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΟΦΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ