ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ... ΣΚΟΤΕΙΝΟ

 
Κατ' αρχήν. Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα- κι όταν λέμε τίποτα εννοούμε βαθύ και κατάμαυρο σκοτάδι- σχετικά με το παιχνίδι στο Αιγαίο. Για να είμαστε περισσότερο συγκεκριμένοι στο ανατολικό Αιγαίο. Εκεί υπάρχει ο θησαυρός που περιμένουν να καπαρώσουν ένα κομμάτι του οι παίκτες. Συμπαίκτες κι όχι. Όσοι πιάνουν θέση στο καρέ, κι όσοι άλλοι προς το παρόν απλά παρακολουθούν το νταραβέρι.
Ο κόσμος, λοιπόν, τρώει στη μάπα κάθε μέρα τις φωτογραφίες με το ερυθρόλευκο τούρκικο παπόρι για τις σεισμικές έρευνες και τις φρεγάτες των δυο εχθρών, Ελλάδος και Τουρκίας. Πέραν τούτου ουδέν επί της ουσίας. Τίποτα πέραν όσων ανακοινώνονται, δηλώνονται και επισήμως διαρρέονται... ανεπίσημα. Για τον κοσμάκη στην Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, είναι κινέζικα αυτά περί θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδων, ΑΟΖ, γεωτρήσεων, και ενεργειακών projects.
Το παιχνίδι είναι χοντρό και δικαιολογημένα γίνεται στο μουλωχτό. Αλλοίμονο. Και να γνωρίζει κάποιος από πρώτο χέρι τι μαγειρεύεται για λόγους εθνικού συμφέροντος, είναι ο απόλυτα τουμπεκής. Και άριστα να διαχειρίζεται τούτη την καυτή υπόθεση η ελληνική πλευρά, πάλι είναι υπονομευτική κάθε εκτός ελέγχου διαρροή.
Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΜΑΚΡΟΝ...