ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΗΤΑΝ… ΜΠΟΛΙΚΑ

 

Ο Μαραντόνα (1960-2020) πέθανε νέος, στα 60 του. Στις φωτογραφίες, κι όταν ήταν 40 και 50 χρονών, έδειχνε ο άνθρωπος ότι δεν είχε καλή υγεία. Επόμενο. Μια ζωή βουτηγμένη στην αμαρτία και την κατάχρηση. Δεν κάνουμε κατήχηση, η κουβέντα το φέρνει, ότι όλα, καλά και κακά, δυσάρεστα κι ευχάριστα, δεν περνάνε από πάνω μας χωρίς να αφήσουν τα σημάδια τους. Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι ότι δεν θα πεθάνει ο Μαραντόνα. Όλο και κάτι θα βγαίνει στον αέρα, αληθινό ή παραμυθένιο, που θα αφορά τη ζωή του. Το ίδιο συμβαίνει με τον Τζων Κένεντυ, τον Έλβις Πρίσλεϋ, τον Τσε Γκεβάρα, τον Ωνάση, τον Τζων Λένον, τον Χίτλερ. Και ο Μαραντόνα είναι στη λίστα των προσώπων που δεν ξεχνιούνται.

Ύστερα είναι και το άλλο, στη περίπτωση του Μαραντόνα. Οι απόκρυφες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του έχουν σχέση με τα φράγκα του. Πολλά είχε στην άκρη, που μόνο αυτός ήξερε- αν ήξερε- πόσα είναι. Αν τα είχε μετρήσει, τόσα εδώ, τόσα εκεί. Τουλάχιστον 15 χρόνια λίγο πολύ ο Ντιέγκο κυκλοφορούσε μεταξύ ζωής και χάρου, από νοσοκομεία σε ειδικά θεραπευτήρια.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, όλοι κάτι περίμεναν να κονομήσουν, να τους θυμηθεί όταν με το καλό έρθει η ώρα να πάει στον άλλον κόσμο. Τον είχαν, λέει, δεμένο, κανονικό αιχμάλωτο στο κρεβάτι, πριν πεθάνει, αφού του είχαν κάνει την επέμβαση στο κεφάλι. Βρε, θα βγουν πολλά ακόμα, απ’ αυτούς που τον αγαπούσαν... περισσότερο από άλλους αγαπημένους του.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ, ΚΟΝΟΜΑ