Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ APPLE

 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσο ποτέ άλλοτε. Μιλάει η τεχνολογία, καμία ιδεολογία. Καμιά μπουρδολογία. Ο χαμός, του χαμού, ω χαμέ, για το νέο μπινελήκι της Apple. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο καυτή - και αποκαλυπτική - αλήθεια απ' αυτήν! Είναι της πλάκας η κάθε ιδεολογία και θρησκεία και κοσμοθεωρία. Εκείνη που ορίζει πλέον και αποφασίζει τη ζωή μας είναι η τεχνολογία. Και ο κόσμος θα ακολουθήσει, θέλει, δεν θέλει. Χωρίς να χρειάζεται η πίστη του, τα πιστεύω του, η ψήφος του, αν συμφωνεί ή όχι.

Είπαμε. Η τεχνολογία και μόνον αυτή κανονίζει την καθημερινότητά μας. Επειδή ακόμα και η πιο υψηλή τεχνολογία απευθύνεται σ' όλους. Στους πάντες. Αυτό που δεν μπορεί να πετύχει η κυβέρνηση, δημοκρατική, χουντική, όποια ταμπέλα φοράει, όποια βιόλα βαράει, το καταφέρνει μια πολυεθνική εταιρεία. Μια Apple.

Φοβερό, ε; Κάποτε η υψηλή τεχνολογία υπηρετούσε την κατασκοπία, τη διπλωματία, την απειλή πολέμου μιας χώρας σε βάρος άλλης. Σήμερα ο τίποτας, ο πιο τιποτένιος, ο τελευταίος φουκαράς είναι χρήστης κάθε προϊόντος hi-tech.

Βάλε εσύ τανκ και πυραύλους τελευταίου τύπου προκειμένου να κατακτήσεις μια χώρα, έναν λαό. Το σίγουρο είναι πως θα μαζέψεις όλες τις κατάρες του ντουνιά. Βγάζει η Apple π.χ. το i-phone Νο τάδε ή το apple watch και υποχρεώνει το σύμπαν να υποκλιθεί στα πόδια της. Και πέφτει στριμωξήδι από τους πελάτες της Apple. Της πολυεθνικής εταιρείας που ίδρυσε το 1976 μ' άλλους δυο ο μακαρίτης Στηβ Τζομπς.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ...