ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΕΦΤΑ

 
Πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές θα ανοίξουν τα μαγαζιά, εννοώ τα εκλογικά κέντρα του κόμματος και των υποψηφίων. Αν κάνεις μια περατζάδα στα εκλογικά κέντρα δεν θα σου ζητήσει κανείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Να σου πασάρουν κανένα κουπόνι για τον έρανο, την οικονομική στήριξη στο κόμμα. 

Μόνο στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα δεις κομματικά στελέχη να ψήνουν οπαδούς, φίλους, συμπαθούντες κι όχι να πάρουν κουπόνια των πέντε ευρώ. Τα άλλα κόμματα είναι... υπεράνω.

Το αφελές ερώτημα είναι που τα βρίσκουν τα λεφτά; Όταν, μάλιστα, οι κρουνοί του δημοσίου χρήματος έχουν κλείσει. Ποιες είναι οι πηγές, αν όχι οι ''εύποροι'' φίλοι των κομμάτων, που κάθε άλλο παρά τσάμπα επιδοτούν.

Χρόνια τώρα τα κόμματα ήταν σαν κρατικοδίαιτα. Δεν αποκάλυπταν από τα έπαιρναν. Έλεγαν πως την βγάζουν μόνο από την κρατική επιδότηση. Στα χαρτιά. άλλωστε, οι εισφορές των μελών δεν ξεπερνούσαν το 5% των συνολικών εσόδων.

Μην κρύβονται πίσω από τις αφίσες τους. Τα χοντρά έσοδα προέρχονταν από αφανείς πηγές. Στις μέρες μας πλέον έχουν γίνει αφανείς οι οπαδοί των κομμάτων. Και ως χρηματοδότες και ως εθελοντές
Διαβαστε ακομα:

ΣΑΝ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΙΜΑ