ΜΙΣΘΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ... ΠΟΝΗΡΑ ΤΥΧΕΡΑ

 

Οι δήμαρχοι έχουν μισθό από 2,600 ευρώ το μήνα μέχρι και 4.300. Ανάλογα με το μέγεθος του δήμου. Βέβαια. Υπάρχουν οι μικροί και οι μεγάλοι δήμοι. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Ο πονηρός δήμαρχος κονομάει πολλά , πολύ περισσότερα και από τον συνάδελφο δήμου με πολύ περισσότερα έσοδα.

Δουλειά είναι το δημαρχιλήκι και πλέον το κράτος αντιμετωπίζει σαν επαγγελματία τον μάστορα. Όχι σαν ερασιτέχνη. Που σημαίνει ότι έχει απαιτήσεις από τον... εκλεκτό του λαού. Να παράγει αποτέλεσμα. Να μη λαμογιάρει μόνο. 

Τι συμβαίνει, όμως. Οι τοπικοί κομματάρχες της περιοχής, εκλεγμένοι σύμβουλοι κι όχι, κάνουν μπίζνες, Και δεν μπορούν να βάλουν μπροστά τις δουλειές αν δεν μπαίνει στο κόλπο ο δήμαρχος. Άρα, και παρθένα να είναι ο δήμαρχος, και παρθένα να θέλει να μείνει, θα χάσει το τραίνο και το πλοίο της γραμμής, αν δεν ανοίξει κι αυτός τα πόδια. Στην κάλπη δεν ρίχνουμε ψηφοδέλτιο, αλλά πεντοχίλιαρο ο καθένας.  
Πέραν από το μηνιάτικο, τα χρόνια που είναι δήμαρχος πιάνονται και στη... σύνταξη. Ένα άλφα ποσό κάθε μήνα ενσωματώνεται στη σύνταξη όταν θα αρχίσει να την παίρνει από την κανονική του εργασία
Διαβαστε ακομα:

ΑΝΟΙΚΤΟΜΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ