ΣΠΑΘΕΝΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

 
Το παπόρι είναι ελληνικό, στα αμπάρια και λαθραία τσιγάρα. Ο καπετάνιος ακινητοποίησε το παπόρι στο σημείο στα ανοικτά, έξω από το λιμάνι χώρας της Λατινικής Αμερικής, όπως έχει συμφωνηθεί, για να φορτώσει από το πλοιάριο του παραλήπτη όταν δέσει από κοντά. Συνεπής στο ραντεβού φθάνει στην ώρα της η οπλισμένη ομάδα του παραλήπτη. Άνδρες με σιδερικά στα χέρια και πυρομαχικά να καθαρίσουν επί τόπου αν χρειαστεί κι ένα σύνταγμα στρατού. Αμίλητοι, παρακολούθησαν τη διαδικασία παράδοσης του φορτίου, πλήρωσαν και εξαφανίστηκαν.

Ούτε καν εξέτασε το φορτίο ο άνθρωπος του παραλήπτη. Ούτε μια ματιά, αν πράγματι οι ντάνες είχαν κούτες από πακέτα τσιγάρα, αν ήταν της συγκεκριμένης μάρκας. Αλλά και ο Έλληνας καπετάνιος ούτε καν μέτρησε το μασούρι με τα λεφτά που του έδωσαν οι άνδρες του παραλήπτη των λαθραίων τσιγάρων. Ήταν σίγουρος ότι το ποσό θα είναι το συμφωνηθέν. Μέχρι δεκάρας.

Στο παράνομο αλισβερίσι δεν παίζει πουστιά. Ούτε κατά διάνοια. Ο παραλήπτης με τους αρματωμένους άντρες του άνετα έγδυνε το ελληνικό καράβι. Χωρίς να πληρώσει δολάριο στον άγνωστο του μεταφορέα, τον Έλληνα ναυτικό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, όμως. Δεν είναι μαλάκας ο παραλήπτης να αυτοκτονήσει επαγγελματικά. Επιχειρηματικά. Να μην του έχει εμπιστοσύνη κανένας. Να χαλάσει το όνομα του στην πιάτσα της λαθροκίνησης τσιγάρων. Να βγει εκτός παιχνιδιού. Να μην του στέλνει κανένας πια εμπόρευμα.

Η κουβέντα με αφορμή την απαγωγή ή αρπαγή Έλληνα επιχειρηματία που, όπως λέγεται είχε ή του χρεώνουν άδικα νταραβέρια με λαθραίο τσιγάρο. Απλά να προσθέσω ότι αυτή η παράνομη δουλειά σε κάποιες χώρες γίνεται σχεδόν νόμιμα. Ο ίδιος ο αρμόδιος κρατικός υπάλληλος, και ο πρόεδρος του ΟΛΠ κάποιας χώρας, αγοράζει το φορτίο, αν για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε ο παραλήπτης του. Με περισσότερα λεφτά, μάλιστα, απ’ αυτά που θα έπαιρνε ο μεταφορέας.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ