ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 
Σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός δηλώνει δημόσια την απόλυτη ικανοποίηση του για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Μόνο αφελείς μασάνε. Κανένας πρωθυπουργός και κανένας υπουργός οικονομίας δεν θα πει τα πράγματα όπως έχουν. Αυτό λέει η Ιστορία. Και δεν λένε την αλήθεια για δυο λόγους. Πρώτον, διότι δεν παραδέχονται την ευθύνη τους. Και, δεύτερον, διότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. 
 
''Πάμε καλά...  '' έλεγε ο συριζαίος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φώτο). Τι να έλεγε ο άνθρωπος! Ότι πάμε άσχημα; Δεν λέγεται αυτό. Θα πει το ψέμα. Το εκατό τα εκατό ψέμα, ότι πάμε περίφημα. Η αλήθεια ήταν πως είχαμε πάρει την κάτω βόλτα. Ότι είμασταν σε χειρώτερη κατάσταση κι όμως ο αρμόδιος στα οικονομικά μας... καθησύχαζε. Η αλήθεια είναι πως σε κάθε χώρα με μνημόνια ο υπουργός οικονομικών είναι περισσότερο όργανα των δανειστών παρά της χώρα του.
Ο δανειστής της Ελλάδος γνωρίζει επακριβώς την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όχι ο πρωθυπουργός, Κωστάκης Καραμανλής λέγεται, Γιωργάκης Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί είχαν το ρόλο του πρωθυπουργού και η δουλειά τους, όλη η αγωνία τους, όλη η ανησυχία τους παραπέμπει στον ταλαντούχο ηθοποιό. Δηλαδή;
 
Κάθε βράδυ έχει παράσταση ο επαγγελματίας ηθοποιός. Δοσμένος είναι στο ρόλο του. Τίποτα άλλο δεν τον αποσπά. Έτσι κι όποιος παριστάνει τον πρωθυπουργό. Τι θα πει, πως θα τα πει στο κοινό. Και ο ''πολιτικός'' του λόγος αφορά κατά βάσιν... τον αντίπαλο. Τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Αυτό και μόνο αυτό τον απασχολεί τον θεατρίνο πρωθυπουργό. Μην κοιτάνε σήμερα που ο Μητσοτάκης παίζει μονόπρακτο, είναι μόνος στη σκηνή, δεν έχει αντίπαλο.
 
Το κοροϊδιλήκι μετράει μια ζωή. Ήταν ένα ατέλειωτο ντέρμπυ των δυο καμματαρχών, των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων. Και δεν ακουγόταν ποτέ η αλήθεια. Πόσο μέσα είμασταν. 
 
Ο πρωθυπουργός είχε μια κάψα. Τι θα κάνει στις εκλογές είναι η κάψα του. Πως θα παρουσιάζει το μαύρο, άσπρο. Το τι λένε τα κιτάπια, δηλαδή ποια ζόρια περιμένουν την Ελλάδα μετά από ένα χρόνο, μετά από δυο χρόνια, να! 
Διαβαστε ακομα: