ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

 
Ο φτωχός δεν θα το πει ποτέ. Αυτός που τη βγάζει ζόρικα. 'Να αυξηθεί η φορολογία!'' θα πει ο πλούσιος. Όχι απλά ο έχων, αλλά εκείνος που κερδίζει πολλά. Ο εκατομμυριούχος. Ο δισεκατομμυριούχος. 
Έτσι είναι. Όσα πιο πολλά βγάζει κανείς, τόσο περισσότερο θέλει να σταθεροποιήσει τα κέρδη του. Να το πούμε αλλοιώς, τόσο περισσότερο σκέπτεται να υποστηρίξει το κράτος. την κρατική οικονομία. Απεναντίας, αν το πράμα στραβώνει σε οικονομικό επίπεδο, χαμένος θα βγει ο έχων. Τι ζημιά να πάθει ο μη έχων;
Να, γιατί δεν πρέπει να προκαλεί απορίες η απόφαση των λεφτάδων, των χοντρολεφτάδων, από διάφορες χώρες να ζητήσουν μεγαλύτερη φορολογία στα έσοδα τους. Συνέβη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός. 
''Θέλουμε υψηλώτερη φορολογία'' είπαν οι πολύ πλούσιοι. Και επειδή αυξάνει ανεξέλεγκτα ο αριθμός των πολύ πλουσίων, οι ίδιοι ζητάνε... μέτρα. Όχι, βέβαια, να  μειωθεί ο αριθμός των εκατομμυριούχων, πράγμα αδύνατον, διότι δεν ελέγχεται η σακούλα. Το '''αίτημα'' είναι περισσότεροι φόροι διότι είναι επικίνδυνος ο ακραίος πλούτος.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ