ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!

 

Πήγε στον ιερέα να εξομολογηθεί κι ας μην ένοιωθε αμαρτωλή. Γυναίκα με τα όλα της, γοητευτική και αισθησιακή και μ’ έναν αθεράπευτο πόνο στη ψύχη. «Έχασα τον άντρα μου, πάτερ..., τον άνθρωπο μου, τον προορισμό μου, το φάρμακό μου για κάθε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι να κάνω, μετά το θάνατό του το σπίτι μου μίκρυνε, η ζωή μου χάθηκε...».

Ο Ρασπουτίν έλεγε σε κάθε πιστή που γούσταρε, ότι είσαι αμαρτωλή και για να πλύνεις τις αμαρτίες σου γδύσου, να σε απαυτώσω. Ήταν η τακτική του ψευτοκαλόγερου, του ευνοούμενου της τσαρίνας της Ρωσίας.

Ο αρχιμανδρίτης κολαζόταν και μόνο από τη φωνή τής σαραντάρας φρεσκοχήρας. Όταν τέλειωσε η εξομολόγηση, την κάλεσε παραδίπλα στο γραφείο του, μέσα στην εκκλησία. Είπανε οι δυο τους αρκετά. Σχεδόν γνωρίστηκαν, τόσο που να μην τους χωρίζει το ράσο. Η γυναίκα κατάλαβε ότι απέναντι της ήταν ένας ενδιαφέρον άνδρας, με περιεχόμενο και ευχάριστος.

Πριν φύγει η κυρία, ο παπάς της είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο αληθινό από τον έρωτα, τον σεξουαλικό έρωτα, αυτόν τον έρωτα που σε στέλνει στο κρεβάτι. Αυτό το είπε ο Χριστός, όμως το πνίξανε, το παραποιήσανε. Μας είπαν ότι μίλησε για αγάπη, όχι για έρωτα. Ποια αγάπη; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στο DNA του ανθρώπινου γένους...».

- Είστε σίγουρος, πάτερ μου, ότι αυτό δίδαξε ο Χριστός, απόρησε η χήρα

«Κι αν δεν το είπε έτσι ο Χριστός, όπως μου το «είπε» εμένα, όπως εγώ «άκουσα» να μου το λέει ο Κύριος, ας το έλεγαν έστω αλλοιώς ότι το είπε αυτοί που τον έκαναν θρησκεία. Το ξέρεις, αγαπητή μου, ότι ο Χριστός δεν έφτιαξε τον χριστιανισμό...».

- Εγώ, πάτερ, τι μπορώ να κάνω, να καλύψω το κενό του μακαρίτη;

«Προς το παρόν τίποτα να μην κάνεις εσύ..., εγώ θα τα κάνω όλα...».

- Είστε σίγουρος, πάτερ;

«Όσο μπορώ να ‘μαι σίγουρος με την ευλογία και την επιθυμία του μεγαλοδύναμου.

Το πρώτο φιλί του παπά στο στόμα της χήρας κράτησε όσο διαρκεί το «Αληλούϊα» νέγρικης εκκλησιαστικής χορωδίας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αγνωστη η ερωτική τέχνη της Αφροδίτης