ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ

 

Γιατί οι άγνωστοι έστειλαν από δύο σφαίρες κι όχι από μία στον δημοσιογράφο Πρετεντέρη και στον τραπεζίτη Προβόπουλο, είναι ένα ερώτημα άξιο παρατηρήσεως. Η ενέργεια είναι από μόνη της σημειολογική. Σημαίνει κάτι, δηλαδή. Είναι μηνυματική η αποστολή σφαίρας, όχι απλά συμβολική.

Και αναρωτιέσαι αν στις δύο σφαίρες υπάρχει διαφορά στο «μήνυμα», στην απειλή, σε σύγκριση με μία σφαίρα. Κι αν υπάρχει πώς θα το γνωρίζει ο παραλήπτης της σφαίρας, των σφαιρών; Θα πρέπει να ανατρέξει στην προαιώνια τσιτσιλιάνικη κουλτούρα, επειδή αυτοί, οι Σικελοί είχαν αναπτύξει τον κώδικα του μαφιόζικου τελεσίγραφου. Αυτό σημαίνει μία κότα σφαγμένη, εκείνο σημαίνει ένα ψάρι με κομένο κεφάλι κ.α.

Πέρα απ’ αυτό. Ο Πρετεντέρης έκανε δήλωση, είπε Δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν με τρομάζουν οι σφαίρες. Οπότε τους ξευτύλισε τους αγνώστους «αποστολείς σφαιρών».

Η μεγαλύτερη ντροπή για εκείνον που θα τραβήξει σπαθί είναι να μην το ματώσει. Καλά, πλάκα μας κάνεις; Μας φοβερίζεις σαν τον Τοτό; Όταν πάει το χέρι στο εξάσφαιρο, δεν γυρίζει άδειο, είσαι υποχρεωμένος να πυροβολήσεις.

Ο Πρετεντέρης με τη δήλωσή του είπε φόρα παρτίδα στους αγνώστους Σας γράφω, δεν αλλάζω γραμμή, είμαι αυτός που είμαι. Κι αυτοί που τον απείλησαν τι θα κάνουν; Το κορόιδο σαν την Μικρή Λουλού;

Διαβάστε ακόμα:

Το ρεζιλίκι των δημοσιογράφων