ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟ

 

Με το θάνατο του Έρικ Λώσον, αυτουνού του ψευτοκαουμπόυ στη θρυλική αφίσα του Marlboro, τι θυμήθηκα; Ξέρεις ότι υπάρχει αυτή η μανία να καταγράφεται ποιος είναι ο πιο υψηλός άνθρωπος στη γη, ποιος ο πιο κοντός, ο γηραιότερος, ο πιο βαρύκιλος, ο πιο αδύνατος κλπ.

Πριν καμμια 25αριά χρόνια παρουσίασαν ένα ρεμάλι, 131 χρονών, που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, που περπατούσε υποβοηθούμενος δεξιά και αριστερά από δύο άνδρες. Κι αυτός ο πιο μεγάλος σε ηλικία στον πλανήτη είχε καρφωμένο στο στόμα ένα τσιγάρο. Ελεεινή κατάσταση. Είχε περάσει τα 130 χρόνια και κάπνιζε ακόμα ο ξευτυλισμένος.

Αποτυχημένος ηθοποιός ο Έρικ Λώσον, φάτσα αρρενωπή, κρίθηκε το ιδανικό φωτομοντέλο στην εκστρατεία του Marlboro να σπάσει το ταμπού ότι οι πολύ αρσενικοί άντρες καπνίζουν μόνον άφιλτρα τσιγάρα στην Ευρώπη, ότι το φίλτρο είναι μόνο για τις γυναίκες.

Ο Λώσον καπνιστής φανατικός από τα 14 φουμάριζε κανονικά μέχρι τα 72 του που πέθανε, παρ’ ότι στα τελευταία χρόνια της ζωής του συμμετείχε σε αντικαπνιστικές εκστρατείες.

Δεν νομίζω να τον σκότωσε το τσιγάρο. Αν ο άρρωστος καπνιστής ξέρει ότι θα ζήσει έξι δεκαετίες με το τσιγάρο στο στόμα, μέχρι που υπογράφει συμβόλαιο με τον Χάρο.

Διαβάστε ακόμα:

Της νεολαίας το πιο μεγάλο πήδημα