ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Υπάρχει και στην Αθήνα Στήβεν Ουώρντ. Ποιος είναι αυτός; Η Κριστίν Κήλερ ζει, είναι 75 χρονών και βρίσκεται στο Τελ-Αβίβ, εκεί όπου είχε παντρευτεί μ’ έναν επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Αφού έκανε δύο αποτυχημένους γάμους και δύο γιους, κάθισε να γράψει βιβλίο για το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνίστησε. Ο Στήβεν Ουώρντ αυτοκτόνησε μία ημέρα πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Μιλάμε για το περιβόητο σκάνδαλο Προφιούμο, του Βρετανού υπουργού στρατιωτικών που έπεσε στα νύχια της Κριστίν Κήλερ, όταν την πρωτοείδε να κολυμπάει γυμνή σε πισίνα. Ο φάκελλος του σκανδάλου θα ανοίξει από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας το 2046. Μέχρι τότε θα λέγονται πολλά και διάφορα και διαφορετικά.

Ξεκίνησα με τον γιατρό Στήβεν Ουώρντ, πράκτορα των Ρώσων, που είχε μπει στους υψηλούς κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου και πάσαρε την Κριστίν Κήλερ στον Προφιούμο, τον Άγγλο υπουργό πολέμου.

Παίζει κι άλλη θεωρία.Ο Ουώρντ ήταν πράκτορας της πατρίδας του! Και μέσω της Κριστίν Κήλερ «περνούσε» τις πληροφορίες που ήθελε η Αγγλία, δηλαδή οι ΗΠΑ, στην Σοβιετική
Ένωση. Δηλαδή; Κατ’ αρχήν η Κήλερ ήταν γκόμενα του Γεβγένι Ιβανώφ, στρατιωτικού ακόλουθου της σοβιετικής πρεσβείας στο Λονδίνο, ο οποίος δεν πήρε πρέφα ότι ήταν στημένη η γκόμενα του, ήταν βέβαιος ότι αποσπούσε πληροφορίες από τον Προφιούμο. Η Κριστίν Κήλερ, δηλαδή, νόμιζε ότι ήταν πράκτωρ της ΕΣΣΔ ενώ δούλευε για την Αγγλία.

Έλεγα για τον Στήβεν Ουώρντ. Δεν το συζητώ ότι υπάρχει τέτοιος, υπάρχουν τέτοιοι σήμερα στην Αθήνα. Μπορεί να ‘ναι γιατρός, κοσμηματοπώλης, αρχιτέκτων, μεγαλοδικηγόρος, που κινείται στους κοσμικούς κύκλους και ενεργεί για ξένες υπηρεσίες.

Μην το προχωρήσω. Η πληροφορία στην εξουσία έχει μια πολύ υψηλή τιμή. Ας μην είναι απαραίτητα στρατιωτικού περιεχομένου. Και μόνο να γνωρίζει ο άλλος τους δυνατούς παίκτες σ’ ένα κράτος είναι αυτή πολύτιμη πληροφορία. Αυτά με αφορμή ότι σα σήμερα 30 Ιανουαρίου,το 1915 γεννήθηκε ο Τζων Προφιούμο, που πήγε από εγκεφαλικό, στα 91 του.

Διαβάστε ακόμα:

Η πόρνη, ο υπουργός, ο γιατρός η κατασκοπεία