Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΜΠΛΕΞΕ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πηγή: INTIME
 

Φοβερά πράγματα. Μουτράκλες οι δεσμοφύλακες στις εξαιρετικά σκληρές φυλακές που κρατάνε τον Άγγελο Φιλιππίδη. Και, λένε, ότι οι δεσμοφύλακες συνηθίζουν τις νύχτες να επισκέπτονται τους κρατούμενους. Για ποιο λόγο και τι εννοεί ο Τράγκας δεν το αναφέρει στο περιοδικό του.

Το ξέρουμε, το έχουμε εμπεδώσει ότι είναι κολαστήριο οι φυλακές του Μαλτεπέ, που έχουν βγάλει κακό όνομα. Κι έρχεται ο Γιώργος Τράγκας με περίσσιες πληροφορίες. Γράφει τρομερά πράγματα.

Έμπλεξε ο Φιλιππίδης. Μπρος γκρεμός κι πίσω ρέμα. Υποδοχή που έκαναν οι ελληνικές αρχές όταν εκδόθηκε ο Γιώργος Κοσκωτάς περιμένει τον Άγγελο Φιλιππίδη. Αυτό είναι το “μπρος”, το “πίσω” είναι να μείνει κι άλλο στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι τις φτιάξανε τούτες τις φυλακές για να χώνουνε τους τρομοκράτες, όμως στη συνέχεια πακετάρουν και τους καταζητούμενους από άλλες χώρες. Και παίζουν σενάρια με ανταλλαγές κατασκόπων. Σαν τα έργα. Κι όταν μας έρθει με το καλό ο Φιλιππίδης μην τον δούμε με γιλέκο αλιξίσφαιρο και αντιτουριστικό.

Έβαλε τη μηχανή στο μάτι ο άλλος να τραβήξει φωτογραφία την γκόμενα και οι Τούρκοι του λένε Άσε τα σάπια σε ταμάς, κατάσκοπος είσαι, φωτογραφίζεις την στρατιωτική βάση πίσω από τον ποπό της δικηάς σου. Ο Έλληνας “κατάσκοπος” αθωώθηκε στο δικαστήριο και μέχρι να βρουν νέα “στοιχεία” σε βάρος του την κοπάνησε με καϊκι. Γλύτωσε τις νυχτερινές επισκέψεις των δεσμοφυλάκων.

Έτσι πρέπει να είναι οι δεσμοφύλακες. Σκληροί. Με την πλευρά του νόμου, όχι όπως οι δικοί μας που λαμογιάρουν με τους κατάδικους. Και για να είναι σκληροί οι Αμερικάνοι προτιμούν αποφυλακισθέντες, που γίνονται οι πιο αυστηροί στους πρώην συγκρατούμενούς τους.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Πορφιούμο έως τον Φιλιππίδη