ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Αυτός ο καινούργιος  Πάπας της Ρώμης υποψιάζομαι ότι δουλεύει όλο τον κόσμο. Τον λέω φρεσκοπάπα, αν και έχει ψιλοπαληώσει. Τέλος πάντων, για να μπούμε στο θέμα, θαρρώ πώς ο τύπος κάνει την πλάκα του. Δεν περνάει εβδομάδα να μην ανοίξει το στόμα του να πει μια εξυπνάδα. Μου θυμίζει τον δικό μας τον Χριστόδουλο τον μακαρίτη.

Το τελευταίο που πέταξε. Δεν πρέπει, λέει, να καταδικάζουμε όσους χωρίζουν, όσους θέλουν να πάρουν διαζύγιο. Δεν το κατάλαβα. Ποιός καταδικάζει τούς διαζευγμένους; Εγώ όχι, πάντως. Γιατί να τους καταδικάσω τους χωρισμένους, τους παντρεμένους, αυτούς που θέλουν να παντρευτούν, αυτούς που σκέπτονται να χωρίσουν.

Τι ανοησίες είναι αυτές, να ασχολείται ο καθένας με τα προσωπικά του αλλουνού. Επειδή είσαι παπάς, επειδή είσαι πάπας, έχεις την άδεια από τον Θεό να λες στον καθένα τι θα κάνει; Περίεργο. Επειδή, όμως, μιλάμε για το λόγο του Πάπα της Ρώμης κι όχι κάτι που είπε ένας στο καφενείο, για σιγά. Όταν παντρεύει ένα ζευγάρι ο ιερέας λέει το γνωστό παραμυθάκι του, ους ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτο.Ο Θεός τους συνέζευξε και τους συνέζευξε μέσω του ιερέως, δεν τους  συνέζευξε ο ιερέως. Πήρες χαμπαρι;

Αγνοεί τη θεϊκή βούληση αυτός που αποφασίζει να χωρίσει.Έτσι είναι. Δεν παντρεύτηκε χωρίς την ευλογία του θεού. Αν ζευγάρωνε χωρίς παπά τότε δεν θα ασεβούσε στον θεό. Έτσι πάει. Άλλο γάμος στο δημαρχείο, άλλο στην εκκλησία.

Στο είπε. Ουδείς μπορεί να χωρίσει ένα παντρεμένο ζευγάρι. Όταν, λοιπόν, κάποιος  χωρίζει αυτό σημαίνει ότι η ευλογία του θεού, η εντολή του θεού είναι μαϊμού . Δεν πιάνει στο ζευγάρι , δηλαδή . Όπως επίσης σημαίνει ότι ο χωρισμένος σύζυγος αγνοεί τον Θεό.

Και έρχεται αυτός ο τσαχπίνης Πάπας της Ρώμης και μας λέει ότι μπορεί να παίζει και το διαζύγιο. Ότι δεν τρέχει τίποτε αν χωρίσουν δύο άνθρωποι. Βγάλε συμπέρασμα.

Διαβάστε ακόμα:

Το εκκρεμές του Νεύτωνα είναι του Χουκ