ΤΙ «ΚΡΥΒΕΙ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 

Συγγραφέας ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Και πώς το ξέρω εγώ ότι αυτό δεν είναι άλλο ένα κόλπο; Έγραψε, λέει, ένα βιβλίο, που θα εκδοθεί από τον Λιβάνη, με τίτλο “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”. Και θα αναφέρει εκτός από τις σκέψεις του άγνωστες λεπτομέρειες για τη δράση της συμμορίας του.

Τι θα πει “οργάνωση επαναστατική”, όπως την λένε οι ίδιοι οι τρομοκράτες. Συμμορία εγκληματική ήταν. Σκότωνε κόσμο. Με κίνητρα πολιτικά, δεν διαφωνώ. Όταν, όμως, σκοτώνεις είτε αυτός είναι ένας βιομήχανος, ένας πολιτικός, είτε ένας ζητιάνος, ένας προλετάριος, είσαι δολοφόνος.

Παρακάτω. Στο θέμα μας. Κι αν είναι κόλπο η δουλειά, αναρωτιέμαι. Μέσα, δηλαδή, από τις αράδες του βιβλίου του ο Κουφοντίνας να στέλνει κωδικά “μήνυμα” σε άτομο, σε άτομα που μόνον αυτός γνωρίζει.

Μια παρένθεση. Δεν μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν γίνει. Μιλάμε για πρακτικές γνωστές από την εποχή του πατέρα του Γιωτόπουλου, του αρχηγού της 17 Νοέμβρη.

Ο γιος του Μήτσου Γιωτόπουλου, ο Αλέξανδρος, ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, πριν 6-7 χρόνια έδωσε συνέντευξη σε επαρχιακή(!) εφημερίδα. Κι έλεγε περίεργα πράγματα. Τρελλαθήκανε στην Αντιτρομοκρατική να σπάσουνε τον “κώδικα” για να βρούνε τις “εντολές” και σε ποιους παράκυκλους της 17 Ν, σε ποιους υποψήφιους συνεχιστές της, έστελνε μαντάτο ο Γιωτόπουλος. Ο οποίος ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει παραδεχθεί πως έχει κάποια σχέση με την οργάνωση που δημιούργησε το 1975.

Τι να “κρύβει” το κείμενο του συγγραφέα Δημήτρη Κουφοντίνα; Ένα τελευταίο: Δεν θεωρείται απίθανο ο “Λουκάς” της 17 Ν, δηλαδή ο Κουφοντίνας να έχει, μάλιστα “προσωπικό” πυρήνα, που να περιμένει το παράγγελμα για να δράσει.

Διαβάστε ακόμα:

Στις σόλες μου τα ανθρώπινα δικαιώματα