ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ

 

Σαν ασκούμενος, μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική, ο Τάκης Μπαλτάκος βρέθηκε σ' ένα δικηγορικό γραφείο όπου εκεί “εργαζόταν” ο μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ασφαλώς πιο πολιτικοποιημένος ο Μπαλτάκος από τον Καραμανλή, που απλά λόγω ονόματος και καταγωγής οικογενειακής ήταν “υποχρεωμένος” να ασχοληθεί με το κόμμα που είχε ιδρύσει ο μπάρμπας του ο Κωνσταντίνος.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι αυτό που λέμε “δεξιός”, καραδεξιός, γιατί όχι ακροδεξιός, όμως της πνευματικής δεξιάς και σε καμμία περίπτωση της κομματικής και πεζοδρομιακής δεξιάς. Αν με ρωτήσεις τι ακριβώς είναι  o Μπαλτάκος, που ποτέ δεν μπήκε σε κόμμα, ούτε στη ΝΔ, θα σου πω ότι πρόκειται για ελληνιστή, με την έννοια ότι ο ελληνισμός είναι μια έννοια διεθνιστική.

Σα δικηγόρος ο Μπαλτάκος κατέχει ένα ρεκόρ. Για να παντρευτεί ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος την Δέσποινα, επί δικτατορίας βέβαια, έβγαλε το διαζύγιό της σε 27 ημέρες. Το ρεκόρ το κατέρριψε με 26 ημέρες ο Τάκης Μπαλτάκος όταν έβγαλε το διαζύγιο της Γιάννας Αγγελοπούλου, προκειμένου να παντρευτεί τον επίσης σε δεύτερο γάμο Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος έδιωξε τον Μπαλτάκο από τον Παναθηναϊκό