Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΡΑΣΟ

 

Βγαίνει στο μιναρέ ο μητροπολίτης, σαν άλλος Χομεϊνί, και λέει Μη διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο. Τι είπες, ρε παπά; Μη δείτε αυτή την ταινία. Είσαι καλά, ρε ευλογημένε; Αυτός δεν είναι καλός χριστιανός, είναι υβριστής του Θεού, βλάσφημος και θα εισηγηθώ να αφοριστεί.

Και μην τον δεις τον κάθε Άνθιμο και Σεραφείμ να μοστράρεται με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Σα να θέλει να μας πει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος ευρωβουλευτής ή, περιφερειάρχης έχει τις ευχές του μεγαλοδύναμου.

Πού βρισκόμαστε, ρε! Ποιος είναι αυτός που θα μου πει εμένα, μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσω, μην κάνεις αυτό, κάνε το άλλο. Απορώ με τον Θεό, που αδιάφορος τους ακούει να αμολάνε τις παπαρδέλες τους αυτοί που πραγματικά τον βρίζουν. Κανονικά ο Ύψιστος έπρεπε να τους ξουρίζει τα γένεια, όταν θαρρούν πως κινδυνεύει η πίστη από τον οποιονδήποτε.

Δεν γίνεται ποτέ αυτό. Ο πιστός κάθε θρησκείας, αλλά και της κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν αλλάζει με τίποτα. Αλήθεια, το παπαδαριό μήπως θαρρεί πως ο κόσμος πιστεύει, ό, τι κι αν πιστεύει, αν ξέρει τι πιστεύει, επειδή τον καθοδηγούν οι ρασοφόροι; Καλά μεσάνυχτα.

Διαβάστε ακόμα:

Κάναμε φόνο, όμως ποιο είναι το έγκλημά μας;