ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

 

“Δεν θέλω να παντρευτώ ξανά, προτιμώ να είμαι η ερωμένη του άνδρα που αγαπώ, όχι η σύζυγός του...”. Φοβερά πράγματα. Πλησιάζει τα 70 χρόνια η κυρία και σου δείχνει την τεράστια κλάση της με τούτα τα λόγια. “Θέλω να είμαι ερωμένη, όχι η σύζυγος...”

Ερωμένη σ' αυτή την ηλικία; Ναι, αισθάνεται ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εραστή της. Μιλάμε για βραβευμένη καλλιτέχνιδα, για άτομο με αξιοπρεπέστατη προσωπική ζωή, όχι κάποιο τσουλί.

Σαρλότ Ράμπλιγκ. Ψυχρή φωνή, παγωμένο βλέμμα, μεταλλική ματιά. Ατού της το μυστηριώδες που όπως ξεπηδάει μέσα από τα μάτια της και απλώνεται σ' όλη τη φιγούρα της. Το ότι βρίσκομαι στην έβδομη δεκαετία της ζωής της δεν σημαίνει πως δεν υπάρχω ακόμα σα γυναίκα. Πως έχω τελειώσει, πως δεν μπορώ να δώσω στον αληθινό αρσενικό ό, τι περιμένει από την γυναίκα.

Αυτά δεν τα λέει η ίδια, απλά “μεταφράζεις” την κουβέντα της όπως τη διαβάζεις στους Sunday Times. Είπε και το άλλο: “Νοιώθω σα να ανάβει μέσα μου ο διακόπτης του αρπακτικού..., ότι μ' αυτόν που είμαι θέλω να είμαι η ερωμένη του, όχι η σύζυγός του...”.

Είχε γράψει η Σαρλότ Ράμπλιγκ μ' εκείνο το ρόλο της κατάδικης σε ναζιστικό στρατόπεδο, όπου στο νεανικό κορμί της έβγαζε όλες τις σεξουαλικές του ανωμαλίες ένας αξιωματικός των Ες-Ες (στο ρόλο ο Ντερκ Μπόγκαρντ). Μετά τον πόλεμο για να μην τον αναγνωρίσουν ο χιτλερικός, ένας πια φοβισμένος ανθρωπάκος, την σκαπουλάρει σα ρεσεψιονίστ διανυκτερεύων σε ξενοδοχείο περιθωριακό.

Αντί να λειτουργούν σαν εφιάλτης τα σεξουαλικά βασανιστήρια που την υποχρέωνε όταν τον συνάντησε αυτή αντελήφθη πόσο τον ποθεί. Αυτά στην ταινία. Στην πραγματική ζωή η σεξουαλικότητα της κυρίας Ράμπλιγκ περιορίζεται σε ομαλές, όχι ανώμαλες επιθυμίες.

Διαβάστε ακόμα:

Η αντρογυναίκα που γοήτευε του θυληπρεπείς άνδρες