ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

 

Ήταν μοντέλο κι έγινε καλόγρια (στη φωτό η δεύτερη από τα δεξιά). Συμβαίνει. Ούτε η πρώτη είναι, ούτε η τελευταία θα ΄ναι που “κάτι” θα συμβεί στην προσωπική της ζωή και θα αποφασίσει να φορέσει μαντήλα. Σα μανεκέν η δουλειά της είναι να ξεβρακώνεται, να γυμνώνεται, να τα δείχνει όλα, να κρύβει όσο το δυνατόν λιγώτερα. Σα μοναχή, όμως, με επιμέλεια θα καλύπτει όσο γίνεται περισσότερο το πρόσωπό της με τσεμπέρι.

Το άδοξο τέλος της ερωτικής σχέσης της μ' έναν άνδρα, πιθανόν να στείλει μια κοπέλλα να κλειστεί στο μοναστήρι. Όπως το μοντέλο από την Πορτογαλία που δέχθηκε την επίσκεψη του Κυρίου. “Με ρώτησε αν θα Τον ακολουθήσω. Δεν μπορούσα να αρνηθώ”. Αυτά είπε το κορίτσι.

Πιθανόν να προκύψει ένα οικογενειακό δράμα σ' αυτόν που θα τερματίσει τη ζωή του, όπως αυτή κυλούσε, και θα ασκητεύσει. Ένας θάνατος. Τέλος πάντων, κάποιο τραύμα με απρόβλεπτο ψυχικό κόστος. Και παραδίδει το άτομο, άνδρας, γυναίκα, την ύπαρξή του στον Χριστό.

25-06-14modelo

Από μοντέλο (φωτό), μοναχή; Γιατί, όχι; Και χωρίς καμμία πιθανότητα πισωγυρίσματος. Δεν γίνονται αυτά. “Ντύθηκε” καλόγρια, κάνει ζωή χαρισάμενη, με τη χάρη του Θεού. Με προσευχές και νηστείες. Η καλύτερή της. Ανακαλύπτει έναν άλλον Έρωτα, αυτόν προς το Θείον, προς το Ουράνιον.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν η γκομενάρα πηγαίνει με τον βλάκα