ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΕΙ

 

Στα χέρια μου έπεσε ένα κωλόχαρτο, ένα τόσο δα κομματάκι φτηνού χαρτιού. Κάποιος φοιτητής που ψάχνει χαρτζηλίκι το έριξε το κωλόχαρτο στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Ήταν η διαφήμιση ενός σπουδαίου μέντιουμ, κάποιου που αυτοχαρακτηριζόταν σαν «πνευματιστής» και βεβαίωνε τους μαλάκες ότι μπορούσε να τους λύσει τα προβλήματά τους.

Επιεικώς αποκαλώ μαλάκες όσους επισκεφθούν τον «ειδικό» που προσπαθεί να τους ψαρέψει μ’ ένα κωλόχαρτο πεταμένο χάμω. Να τον επισκεφθούν, δηλαδή να τον χαρτζηλικώσουν χοντρά, επειδή τους υπόσχεται ότι σε επτά ημέρες θα έχουν αποτελέσματα και στα πιο δύσκολα προβλήματά τους.

Ο άγνωστος γκουρού, όπως αναφέρει στο κωλόχαρτό του, προμηθεύει ένα πανίσχυρο φυλακτό για προστασία, ακόμα υπόσχεται ότι κάνει καλύτερη τη ζωή των ερωτευμένων, διευκολύνει δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου, προσφέρει συμβουλές επαγγελματικές και πολλά άλλα. Όπως το διαβάζετε. Αναφέρει και το «Και πολλά άλλα...»

Πρόβλημα έχεις; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου, τρέξε στο μέντιουμ τάδε με το ξενικό όνομα. Δεν χωράει ένα κομματάκι χαρτί, όσο το μισό σε μέγεθος από μία ανοικτή παλάμη, να σου αραδιάσει και τα «πολλά άλλα...» που καθαρίζει για πάρτη σου ο εν λόγω γκουρού. Τα κάνει όλα καλά; Όλα!

Υποφέρει ο κόσμος. Έχει προβλήματα ο κόσμος. Από την άλλη, υπάρχουν απίστευτα κορόιδα. Γι αυτό ο απατεώνας γκουρού, ακόμα και μ' ένα κωλόχαρτο, ψαρεύει μαλάκες δια πάσαν μαλακία τους.

Για να ξεφυτρώνουν τόσοι πολλοί πνευματιστές, με άγνωστη ταυτότητα και ανύπαρκτους τίτλους σπουδών και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, και όλοι αυτοί να βγάζουν μεροκάματο, τούτο το φαινόμενο τι σημαίνει; Πώς δεν υπάρχουν μόνον δυστυχισμένοι, όχι μόνον απελπισμένοι, αλλά και ηλίθιοι, που παρά τα χρόνια τους, παρά την ενηλικίωσή τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και τους περισσεύει η αφέλεια.

Πονάει το κεφάλι σου και πας στον «πνευματιστή». Κλωτσάει η γκόμενα, μάλλον θέλει να σε σφουγγαρίσει κι εσύ θα πας στο μέντιουμ για να λύσεις το πρόβλημά σου. Σε κακομεταχειρίζεται ο προϊστάμενός. Έχεις μπλέξει μ’ ένα περίεργο γείτονα.
Και θέλει αμοιβή ο ειδικός συμβουλάτορας από το κορόιδο. Να πληρώσει επίσκεψη. Γιατί τον πολιτικό, τον υποψήφιο βουλευτή, που θα τον ψηφίσεις, θαρρείς ότι δεν τον πληρώνεις;

Αυτός είναι ο «πνευματιστής» που σου πίνει το αίμα, κύριε πελάτα, ο πολιτικός της εκλογικής σου περιφέρειας.

Ψηφίζεις, γιατί; Όχι, βέβαια, για πλάκα, αλλά για να σου κάνει καλύτερη τη ζωή το κόμμα σου, είτε γίνει κυβέρνηση, είτε αναλάβει καθήκοντα αντιπολίτευσης. Όλα τα κόμματα σε μια δημοκρατία προσφέρουν, είτε κυβερνούν και συγκυβερνούν, είτε ελέγχουν την κυβέρνηση.

Απλά, οι κύριοι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι πληρώνουν, ότι χρυσοπληρώνουν αγοράζοντας τις υπηρεσίες των κομμάτων.

Τα κόμματα δεν είναι ΠΑΕ να μην παίρνουν φράγκο απ’ το δημόσιο ταμείο. Τα κόμματα δεν είναι ανώνυμες εταιρείες, επιχειρήσεις. Είναι οργανισμοί που προστατεύουν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και λύνουν προβλήματα που τα προκαλούν... άλλα κόμματα.

Ώριμος ο κόσμος, κάργα πολιτικοποιημένος, όχι όπως ο πελάτης ενός απατεώνα μέντιουμ, μάγου, αστρολόγου. Ψηφίζει στις εκλογές για το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, για τον πληθωρισμό, όλα αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πελάτη του...κόμματος . Πόσο πάει το μαλλί, όμως; Πόσα λεφτά χρειάζεται ο πολίτης για να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες των κομμάτων; Αυτό είναι άγνωστο. Αυτό δεν λέγεται. Αυτό δεν...βοηθάει τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Ο αστρολόγος της γειτονιάς σας, το μέντιουμ της άλλης γειτονιάς δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει προκαταβολή για την αμοιβή του, δυο και τέσσερα χρόνια πριν. Τα κόμματα, όμως, τσεπώνουν τις οικονομικές επιχορηγήσεις τους και τέσσερα και οκτώ χρόνια ενωρίτερα.

Τελικά. Μεγάλη ζημιά στη δημοκρατία κάνουν αυτά τα κοπρόσκυλα, αυτοί οι «πολίτες» που τρέχουν κάτω από τα μπαλκόνια και ουρλιάζουν στις κομματικές συγκεντρώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Στοματικό σεξ μέχρι τελευταίας σταγόνας