ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

Η βίλα στη Φιλοθέη που βρήκαν τις σακούλες με τα ναρκωτικά, λέω γι’ αυτήν την ιστορία στην οποίαν είναι χοντρά μπλεγμένος ο πρώην της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την έκτισε ο μακαρίτης Νίκος Σταματιάδης, που από κάποιο νησάκι των Δεδωκανήσων ξεκίνησε την περιπετείωδη ζωή του. Αντί να γίνει σφουγγαράς το παλληκάρι πήγε στην Αφρική. Οι κανονικοί μετανάστες πάνε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και κυρίως βορειοελλαδίτες στη Γερμανία. Στο σταθμό του Μονάχου- με παράτησες, άχου, που λέει και το τραγούδι.

Τέλος πάντων, αναφέρομαι στους “αξιοπρεπείς” προορισμούς για τον εργαζόμενο μετανάστη που θέλει να κάνει κομπόδεμα, να προκόψει. Οι πονηροί, οι μπουκαδόροι, οι έτοιμοι να δράσουν στην παρανομία θα πάνε Αφρική, με τις φυματιώσεις, τους τύφους, τους ανθρωποφάγους, τις μύγες, και δεν κωλώνουν αν υπάρχει κίνδυνος να τους γδάρουν, να τους πηδήξουν οι ιθαγενείς.

Ακαδημαϊκά μιλάμε, όχι συγκεκριμένα, π.χ. για τον Παπαδόπουλο της Καλαμάτας, τον Σαλιαρέλη του Ολυμπιακού. Και παλαιότερα τους Λεβαντή, Μανδήλα που είχαν μισή-μισή τη Νιγηρία.

Ο Σταματιάδης, που λες, πριν καταφθάσει στην Αθήνα και κτίσει την υπερπολυτελή βίλα στην Φιλοθέη, εκεί που καβάτζωναν τα ναρκωτικά, βρέθηκε στο Καμερούν, όπου έστησε ένα κιόσκι, ένα μπακάλικο με νοβοπάν, κι έδινε στους μαύρους κουμπιά, πρόκες, καθρεπτάκια, κονσέρβες για ανθρώπους. Κάποιοι άλλοι, π.χ. αξιοπρεπείς κύριοι, είχαν φτιάξει φάμπρικα και άλλαζαν την ετικέτα στις κονσέρβες για γάτες κι αυτές έδιναν έναντι του μεροκάματου στους αραπάδες που κατάπιναν ένα μαργαριτάρι για να το κάνουν κακά την άλλη μέρα στην καλύβα τους.

Ιστορίες του σινεμά. Η κόρη του Σταματιάδη, η Τίνα, παντρεύτηκε τον γνωστό στη νύχτα Γιαννουσάκη, ο οποίος φέρεται ιδιοκτήτης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι και του παποριού που μετέφερε την ηρωίνη στη βίλα του Σταματιάδη στη Φιλοθέη. Συνένοχος ο σύντροφος της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη. Ο αρχηγός του καρτέλ, όμως, είναι ένας Τούρκος ανάπηρος που έκανε ζωή χλιδής σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Διαβάστε ακόμα:

Την “καρφίτσα” κοζάρει ο δορυφόρος