ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΩ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

 

Κοιμάσαι σαν πουλάκι και την ώρα που είσαι στο πιο βαθύ ύπνο, κατά τις τέσσερις ξημερώματα, μπαμ, πετάγεσαι στο ταβάνι. Τι έγινε, ρε! Πετάχτηκες κανονικά, σου λέω, πυραυλώθηκες, έγινε βλήμα, εκσφενδονίστηκες από το στρώμα. Τι έγινε, ρε! Έκρηξη μπόμπας στο εστιατόριο της γωνίας. Πάλι, ρε! Στο ίδιο εστιατόριο. Γαμώ τα υποβρύχια.

Η μια από τις δυο αδελφές του Γιάννη Σμπώκου, που είναι αθώος ο άνθρωπος για τα εξοπλιστικά, είναι η ιδιοκτήτρια του ιταλικού ρεστωράν στη Νέα Ερυθραία. Ο Σμπώκος, ο σούπερ κολλητός του επίσης αθώου Άκη Τσοχατζόπουλου, υπουργού εθνικής άμυνας και κατηγορούμενου άδικα για μίζες, γαμώ τα υποβρύχια.

Εγώ είμαι ο ένοχος και γι’ αυτό την πληρώνω στον ύπνο μου. Κοπανάνε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο εστιατόριο, όπως έκαναν  και στο σπίτι του Σμπώκου, δεν ξέρω αν έχει μαγαζί και η άλλη αδελφή του, η θεία του, η γιαγιά του, ο όποιος. Εγώ πρέπει να ψάξω σε ποια περιοχή, σε ποια γειτονιά να μετακομίσω για να κοιμάμαι χωρίς το φόβο να ξαναβρεθώ στα κεραμίδια.

Έκανε ό,τι έκανε αυτός ο Σμπώκος, κονομήσανε όσα χοντροκονομήσανε, γιατί όμως άρχισε να κελαηδάει; Για να μην μ’ αφήνουν ήσυχο τις νύχτες.

Διαβάστε ακόμα:

Είδανε την πορτα ανοικτή και ορμήξανε