ΕΡΩΤΑΣ ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ 60ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 11ΧΡΟΝΗ

 

Ξάφνιασε σύμπασα την Ιταλία η δικαστική αθώωση ενός 60χρονου που είχε καταδικαστεί ως παιδεραστής επειδή διατηρούσε σχέση με 11χρονη. Δεν γνωρίζω αν σας έπεσε στον ορίζοντα σας αυτή η είδηση, εκείνο που γνωρίζω είναι δεν πρόκειται περί ανωμαλίας η έλξη προς έναν 60χρονο από ένα ανήλικο κοριτσάκι, όπως απολύτως φυσιολογική είναι η επιθυμία ενός ηλικιωμένου για ένα θηλυκό πριν καλά καλά σχηματοποιηθεί σε γυναίκα.

Μιλάμε σοβαρά, δηλαδή όχι βρώμικα. Όχι πρόστυχα. Εάν ο τρόπος που πλησιάσε ερωτικά την μικρή δεν ήταν χυδαίος, αλλά ο κατάλληλος, τότε ουδείς νομιμοποιείται ποινικά και ηθικά να τον κατηγορήσει τον 60χρονο.

Υπόδικος απέναντι στην κοινωνία και υπόλογος απέναντι στο κοριτσάκι και την οικογένειά της θα ήταν ο άνδρας, όποια ηλικία κι αν είχε, αν ήταν σάτυρος. Ανώμαλος. Ανεξέλεγκτος στις ορμές του.

Το δικαστήριο, λοιπόν, σε δεύτερο βαθμό έκρινε πολύ σωστά ότι πράγματι λειτουργούσε ερωτικός δεσμός ανάμεσα στον 60 και την 11. Πως ό,τι διέπρατταν στις πολύ προσωπικές τους στιγμές γινόταν με τη συναίνεση του κοριτσιού, χωρίς πίεση, καταπίεση, εξαναγκασμό.

Εντάξει, σοκάρει σήμερα η εν λόγω περίπτωση. Πριν κάποιους αιώνες, αποδυτηριάκιας μιλάει, μία 21χρονη θεωρούνταν ότι ήδη είχε μπει στο ράφι, ειδικά στην Ασία, Ινδία και σία. Οι δε οικογένειες εξουσίας, όχι μόνον οι βασιλικές, πάντρευαν τα παιδιά τους σε τέτοια ηλικία, ακόμα και πιο μικρή, από την 11χρονη Ιταλίδα.

Πως προέκυψε το ειδύλιο; Το κορίτσι ήταν από πάμπτωχη οικογένεια και ο 60αρης ανέλαβε να τους συντηρεί. Ε, πιθανόν να έγινε φιλάνθρωπος διότι του γυάλισε το μάτι η μικρή θυγατέρα. Κύριος, όμως. Δυνατός στο πίτσι, με σωστή τακτική και υπομονή, της πέρασε το μήνυμα, ότι μαζύ μου θα πρωτογνωρίσεις τον έρωτα με τον καλύτερο, τον πιο τρυφερό τρόπο.

Σκάνδαλο, λέει. Επειδή τους είχαν τσακώσει γυμνούς στο κρεββάτι, 60χρονο και 11χρονη. Το σκάνδαλο είναι να επεμβαίνουν στην προσωπική ζωή του άλλου. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Ότι οι σημερινές κοινωνίες είναι καθυστερημένες, αναχρονιστικές, ακριβώς διότι θαρρούν πως μια 11χρονη δεν είναι σε θέση να συμπεριφερθεί σαν αυριανή γυναίκα.