ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Μην απορούνε κάποιοι που στις τάξεις των τζιχαντιστών στρατεύονται Ευρωπαίοι. Νέοι άνθρωποι, καμμία σχέση με ισλάμ μέχρι χθες. Τι έγινε το 1821; Το ίδιο. Νεολαίοι και όχι μόνον, που αγαπούσαν την Ελλάδα, ό,τι αντιπροσώπευε η Ελλάδα, και ήταν με την πλευρά του δίκαιου, εγκατέλειπαν την πατρίδα τους κι ερχόντουσαν εδώ να πολεμήσουν τον βάρβαρο κατακτητή Τούρκο.

Δεν θα πεθάνει ποτέ η ιδεολογία. Η πίστη και η ελπίδα σε κάτι που ο άλλος το θεωρεί ιδανικό. Το σωστό. Το έντιμο. Το καθαρό. Και η ιδεολογία μαστουρώνει. Φανατίζει. Τυφλώνει.

Μια κοπέλλα, μάλλον αραβικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Σκωτία, που είναι Σκωτσέζα, κόρη επιχειρηματία, ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό, εγκατέλειψε στα 20 της χρόνια την όποια ζωή την περίμενε στη Δύση και την έκανε στη Συρία. Έγινε οργανωμένη τζιχαντίστρια.

Μαχόμενη. Και μαχητική. Και καλεί κάθε μουσουλμάνο της Βρετανίας να μπει στη λογική της τρομοκρατίας. Στην Αγγλία, την Σκωτία, παντού. «Σκορπίστε αιματηρή θηριωδία στους δρόμους. Όπως έγινε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης».

Είπαμε. Όταν ο άλλος ανοίξει το πορτάκι της ιδεολογίας πάντα υπάρχει περίπτωση να φθάσει στην τρομοκρατία, χωρίς να υπολογίζει την ίδια του τη ζωή. Αγνός, λοιπόν, ο τρομοκράτης, με αγνότητα που δεν χαρακτηρίζει τον ιδεολόγο εκείνον που είναι στρατευμένος σε μυστικές υπηρεσίες. Είναι και οι πράκτορες στο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Η τρομοκρατία ξεκίνησε από τον Αδάμ, όχι την Εύα