ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

 

Έχω να το λέω, ότι το είδα κι εγώ. Live. Ίσως να είναι το πιο εντυπωσιακό θέαμα που παρακολούθησα στη ζωή μου. Έτυχε, βεβαίως. Θα μπορούσα να το είχα χάσει live. Άλλο το video.

Το ίδιο γεγονός να το βλέπεις ζωντανό με τα ματάκια σου; Όχι, λες. Δεν είναι δυνατόν! Σινεμά είναι! Ντοκυμανταίρ. Κάτι φτιαχτό. Ίσως μια φρικιαστική ρεκλάμα. Ποιος ξέρει!

Σα σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου το 2001, δόθηκε το κτύπημα της αιωνιότητας, εντός έδρας, στην ισχυρώτερη στρατιωτική δύναμη, από καταβολής. Δύο αεροπλάνα επιβατικά βούτηξαν επάνω στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Τους τσάκισαν και σκότωσαν μαζί τρεις χιλιάδες κόσμο.

Δύσκολα να δεχθείς ότι η δουλειά δεν είναι σικέ. Αν πράγματι στήθηκε το έργο, πιθανόν να μην το μάθουμε ποτέ. Αν ναι, ίσως μετά από κάποιο αιώνα, και λίγο λέω. Μετά, πάντως, την “πτώση” των Δίδυμων Πύργων η Αμερική βιομηχανοποίησε την αντιτρομοκρατία. Με δικαιολογία ή άλλοθι την παγκόσμια τρομοκρατία.

Πρώτα γκρεμίστηκε ο βόρειος ουρανοξύστης από αεροσκάφος της American Airlines, πτήση από Βοστώνη, με 92 επιβάτες. Μετά από 18 λεπτά ντουμπλάρισε η επιχείρηση με αεροσκάφος της United Airlines, πτήση από Ουώσιγκτον, με 62 επιβάτες.

Είναι δυνατόν να την πάθουν έτσι από την Αλ Κάιντα, που κοπάνησε τον πιο εμβληματικό στόχο της πλανηταρχίας, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που σημειολογικά παραπέμπει στη οικονομική υπεροχή των ΗΠΑ, η οποία βέβαια οφείλεται και στην πολιτική στρατιωτικών επεμβάσεων όπου γης; Το ερώτημα δεν εξαφανίζεται.

Διαβάστε ακόμα:

Σικέ το ματς με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν