ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΤΕ

 

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Καλά, μαλάκες ήτανε να έρθουν από την Αγγλία για να τους κλείσουν μέσα; Λέω για το ζευγάρι Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επί Άγγελου Φιλιππίδη.

Λένε ότι είναι μέγα σκάνδαλο. Είναι; Κι αν είναι γιατί όλοι οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι; Χωρίς κάποιος να έχει επιστρέψει έστω ένα ευρώ από τα δεκάδες εκατομμύρια που πήραν. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, όχι μύρια στραγάλια, ούτε πινέζες.

Ο πρωθυπουργός στέλνει αφεντικό στην τράπεζα τον κολλητό, ο κολλητός αρχίζει και μοιράζει δάνεια με όχι κριτήρια τραπεζικά, χωρίς βέβαια να κονομάει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το διορισθέν απ’ αυτόν αφεντικό. Από την άλλη το τραπεζικό φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεινοπαθούντων και παρανόμως και σκανδαλωδώς δανειοδοτηθέντων, παρουσιάζεται κερδοφόρο.

Και η ζημιά με τα θαλασσοδάνεια; Αμέτρητη. Λένε ότι οι απώλειες είναι 141 εκ. ευρώ. Όχι 141, αλλά ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζημιώθηκε 367 εκ. Θα βρεθεί κάποτε το ακριβές νούμερο. Όπως βρέθηκε πόσοζημειώθηκε το κράτος από τις αρπακτές στη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων. Βρέθηκε; Ναι, του Αγίου Ποτέ. Εμείς δεν το έχουμε μάθει, όμως ο Άγιος Ποτέ το ξέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη γκάφα του Georgre Παπανδρέου στη Ν. Υόρκη