ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

Μη μ' ενοχλείς. Αυτό είναι πολιτισμός. Δεν είναι πολιτισμένη εκείνη η κοινωνία που επιτρέπει στον άλλον, όποιος κι αν είναι αυτός, να μ' ενοχλεί. Για οποιοδήποτε λόγο. Ακόμα και για σκοπό καλό, ειρηνικό, ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, όλες αυτές τις παπαριές.

Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τον άλλονα. Βαρβαρισμός, φασισμός, ετσιθελισμός, όπως θες να το πεις είναι να με αγνοείς, να με γράφεις, να μη με υπολογίζεις κι εσύ να κάνεις το κέφι σου. Θίγοντάς με. Ζημιώνοντάς με. Ενοχλώντας με.

Σήμερα, λέει, θα γίνει ένα κόλπο που το λένε “Παναθήναια 2014”, κάποιοι κύριοι, κυρίες θα αρχίσουν να τρέχουν μέσα στην πόλη. Στην καρδιά της πρωτεύουσας. Εγώ γιατί να την πληρώσω; Θα γίνεται προσωρινή και σταδιακή διακοπή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σε πολλούς δρόμους, κεντρικούς κι όχι. Ο απόλυτος φασισμός. Ο βαρβαρισμός με κοστούμι πολιτισμού.

Να ρωτήσω. Οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να γίνονται πορείες και διαδηλώσεις, κι άλλου είδους εκδηλώσεις, κομματικές, συνδικαλιστικές, αθλητικές; Δεν νομίζω.

Ούτε με ρώτησες πριν αποφασίσεις να κλείσεις το δρόμο. Αδιαφορείς αν θα κάψω περισσότερο βενζίνα και καθυστερήσω για να πάω στον προορισμό μου. Μου παίρνεις το δημόσιο δρόμο για εκδήλωση που δεν μ' ενδιαφέρει. Μου χρησιμοποιείς και την τροχαία που επίσης εγώ την πληρώνω.

Άντε να χαθείτε, πολιτισμένοι βάρβαροι, πολιτικοποιημένοι φασίστες.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας κακοποιός χωρίς ειδικότητα