ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ

 

Η ευτυχία είναι να κάνεις στη ζωή σου αυτό που θέλεις. Ε, είσαι για κλωτσές αν δεν αισθάνεσαι ευτυχής, αν δεν σε ποτίζει η γλύκα της ζωής, ακόμα κι όταν είσαι ευλογημένος από τα αστέρια. Όπως ο Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα. Έγινε αυτό που του γέμιζε τη ψυχή. Σχεδιαστής μόδας, το λένε.

Ο ίδιος αισθανόταν καλλιτέχνης. Δημιουργός. Σχεδίαζε και δημιουργούσε. Ενδυματολογικές δημιουργίες, γυναικείες. Και επειδή ήταν σπουδαίος στη δουλειά του τον προτιμούσαν κυρίες μέσα στα πρώτα ονόματα του κόσμου. «Έντυσε» την Τζάκυ Κένεντυ, όπως και την επίσης πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά από 50 χρόνια, την Μισέλ Ομπάμα.

Η επιτυχία. Επειδή ο σπουδαγμένος στην Ισπανία Δομηνικανός ήταν πια ο σχεδιαστής που είχε παύσει να 'χει εθνική ταυτότητα. Έγινε πολυεθνικός, και βέβαια διαχρονικός. Από τα νειάτα του μέχρι το τέλος της ζωής του σε δράση και στην πρώτη γραμμή του πρωταθλητισμού. Δικό του το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν όταν παντρεύτηκε τον Τζώρτζ Κλούνυ.

Ο μαιτρ που πέθανε σα σήμερα 21 Οκτωβρίου το 2014 στα 82 του δεν ήταν ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε ορισμένα «ειδικά» επαγγέλματα που απαιτούν θηλυκό μυαλό, όπως χορευτής, κομμωτής, σχεδιαστής γυναικείας μόδας.

Διαβάστε ακόμα:

Πνευματικός τσογλανισμός καταραμένου ποιητή