Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

 

Συνέβη πριν ξεσπάσει η νεροποντή. Δεκάδες πολίτες φωνασκούν και χειρονομούν έντονα κατά των αστυνομικών που έπαιρναν τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Στην οδό Ασκληπιού ,στο τμήμα του δρόμου ανάμεσα Ακαδημίας και Σόλωνος. Κάπως έτσι αρχίζουν οι μεγάλες εξεγέρσεις, θα σκέφθηκαν οι περαστικοί βλέποντας το σκηνικό.

Προς στιγμήν απειλήθηκε γενική σύρραξη επειδή ούτε οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ούτε οι σε διατεταγμένη υπηρεσία τρεις αστυνομικοί έδειχναν διατεθειμένοι να λύσουν τη διαφορά τους με ήρεμο τρόπο. Επόμενο οι περαστικοί να πάρουν το μέρος των ΙΧδων . Κλασική περίπτωση κακής εφαρμογής του νόμου όταν οι τροχονόμοι έπαιρναν τις πινακίδες από τα πράγματι παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάποια άλλα τροχοφόρα είχαν παρκάρει στο παρακείμενο άλσος του Πνευματικού Κέντρου και δεν αποτελούσαν στόχο των μπάτσων.

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ιδιωτικό πάρκιγκ από τα τροχοφόρα των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων ,που ενδεχομένως να είναι οι ίδιοι με αυτούς που μοιράζουν αφειδώς κλήσεις με πρόστιμα 80 ευρώ σ’ όσους παρκάρουν παράνομα σε άλλους χώρους. Θαρούν τον χώρο δικό τους ,ενα ιδιωτικό πάρκιγκ, γι’ αυτό τον κλείνουν με μπάρες και τον κρατάνε απροσπέλαστο από τους κοινούς θνητούς. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους .

Και σκάει ο κατακλυσμός. Πόσα ΙΧ τουμπάρησαν σε μία πόλη που χωρίς προηγουμένως να σχεδιαστεί, οικοδομήθηκε και όταν οικοδομήθηκε δεν είχε προβλεφθεί πως θα κατοικούν άνθρωποι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και παραγωγοί απορριμμάτων καθημερινώς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πανικός για τον Εμπολα