Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΒΡΟΧΗ

 

Είδες η βροχή; Η κακιά βροχή. Βεβαίως είναι κακιά, κακιασμένη η βροχή, αφού προκάλεσε κακό. Το είπαν όλοι, ότι η κακοκαιρία, ο κακός καιρός, ο ουρανός όταν δείχνει την κακία του, έπληξε τη χώρα. Αντιληπτό; Φταίει η βροχή. Η νεροποντή. Ο κατακλυσμός.

Όπως αύριο θα φταίει το κρύο, το χιόνι, ένας σεισμός. Δεν φταίνε οι άνθρωποι, η κοινωνία τους, η οργάνωση των πολιτών, που λένε οι κουλοτυριάρηδες, οι πολιτικοποιημένοι. Όχι, δεν φταίει η πολιτική βούληση των πολιτών, φταίει η πουτάνα η βροχή, η καταραμένη, η ξευτυλισμένη.

Μια βροχή την πήδηξε την Ελλάδα. Είδα τις εικόνες καταστροφής, ανθρώπους να ξεσπιτώνονται από τις πλημμύρες, τους δρόμους να φρακάρουν από αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, όμως γέμισα με ελπίδα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μ' αυτά που είπε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Φοβερά πράγματα. Μια βροχή μας μπουρδέλιασε, μας ξεβράκωσε σαν χώρα, που κυκλοφορεί με τη δική της ευθύνη σαν καρυδότσουφλο στην τρικυμία, και ο πρώην πρωθυπουργός γεμάτος αισιοδοξία, χαμογελώντας ακόμα και η φαλάκρα του, μίλησε για το νέο κίνημα, για νέο σοσιαλιστικό κίνημα, για το δρόμο των αξιών.

Ο δε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την πουτάνα τη βροχή. Με ποιανού τα λεφτά; Με κρατικά λεφτά, βέβαια. Με λεφτά του λαού, βέβαια. Και επειδή όσα λεφτά κι αν μαζεύει από τους φόρους το κράτος δεν φθάνουν, γι΄αυτό δανείζεται απ' έξω. Άρα, με δανεικά λεφτά, που κι αυτά μας επιβαρύνουν, θα γίνουν οι αποζημιώσεις.

Έχουμε κράτος λαϊκό. Που φροντίζει τον λαό. Που παίρνει λεφτά από τον λαό και αποζημιώνει τον λαό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πανικός για τον Εμπολα