ΠΑΟΚΤΣΗΣ, ΟΧΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!

 

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τον παίρνουν στα σοβαρά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κύριο Άνθιμο. Ο οποίος το λιγότερο κάνει κατάχρηση της εκκλησιαστικής του εξουσίας. Κατάχρηση της θρησκευτικής του επιρροής. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στην εκκλησία και τον ακούνε.

Φοβερό. Να κάθεται ο άλλος να ακούει κάποιον να λέει σαχλαμάρες; Και το χειρότερο, για θέματα έξω από την αρμοδιότητά του. Την ειδικότητά του.

Τι θα πει Άμβων; Είναι το σημείο, σε θέση υψηλώτερη, όπου ο ιερέας διαβάζει το Ευαγγέλιο. Τελειώσαμε. Και ο άνθρωπος του Θεού, για λογαριασμό του Θεού κάνει το κήρυγμα στους πιστούς. Τελειώσαμε. Για την πίστη στον Κύριο, όχι για κάτι άλλο. Όχι να κρίνει ο παπάς τους εκλεγμένους από τον λαό πολιτικούς. Ούτε άλλους επίσης χριστιανούς εκλεγμένους κυβερνήτες ξένων κρατών. Άσε, παπά. Δεν είναι δική σου δουλειά αυτή.

Ο Άνθιμος κι όχι μόνον αυτός, ειδικά ο Άνθιμος το έχει παραξηλώσει. Τα πάντα όλα! Έχει άποψη στα πάντα όλα. Και γιατί να μην έχει; Είπαμε. Αφού το μαγαζί του διαθέτει ακροατήριο. Αφού κάποια μήντια φιλοξενούν τις απόψεις του. Τις θέσεις του. Κορόιδο είναι να περιοριστεί στο Ευαγγέλιο; Τι οφείλει, δηλαδή, να κάνει ο καθένας για πάρτη του, και για τους συνανθρώπους του. Όχι, κύριε μητροπολίτα, να περιμένει ο πιστός τι να κάνουν οι άλλοι για πάρτη του. Δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο το Ευαγγέλιο. Κανένα από τα επίσημα και τα άλλα τα απόκρυφα Ευαγγέλια.

Λαϊκισμός των πολιτικών, λαϊκισμός και των παπάδων. Ίδια φάρα είναι. Γιατί; Και οι δύο φυλές απευθύνονται στον κοσμάκη. Στον φουκαρά. Στο απροστάτευτο από τον Θεό λαό.

Είπε και το άλλο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης που έχει κάνει “Ράδιο Άνθιμος”τον άμβωνα, που λέγαμε. Ότι αν βρεθεί το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνρου θα γίνει παγκόσμιος σεισμός, όμως δεν αφήνουνε να βρεθεί ο τάφος του παοκτσή Αλέξανδρου. Παοκτσής ήταν ο Αλέκος, όχι αρειανός που νομίζανε μερικοί.

Δεν κατάλαβα. Τι σχέση έχει ο αρχιπολέμαρχος Αλέξανδρος με τον χριστιανισμό; Πλάκα μας κάνει ο Άνθιμος. Εννοεί ότι τρισήμισυ αιώνες πριν γεννηθεί ο Χριστός ο Αλέκος ήταν κρυφοχριστιανός; Θα μας τρελάνουν.

Αν βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου θα αποκαλυφθεί το άγιο φως του χριστιανισμού. Αυτό υπονοεί ο Άνθιμος; Γι' αυτό δεν θέλουν να ανακαλυφθεί ο τάφος του Αλέξανδρου. Τελικά, νεώτερες έρευνες συγκλίνουν στο ότι ο γιος της παλαβιάρας Ολυμπιάδας ήταν οπαδός τουΗρακλέους και έπαιζε μπάσκετ στην ΧΑΝΘ, στην Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Χαίρε φάρδος αμέτρητο!