ΣΦΑΓΗ ΜΕ ΧΑΣΑΠΟΜΑΧΑΙΡΟ

 

Σου μιλάω για το απόλυτο έγκλημα της ληστείας. Ποτέ στο παρελθόν οι Έλληνες δεν παρακολούθησαν με τόση αγωνία όπως σήμερα τις συζητήσεις με την τρόϊκα. Ο πανικός. Όταν την πήγαιναν τη δουλειά να κλείσει η αύξηση του κατώτατου ορίου για να βγει κανείς στην σύνταξη από τα 15 στα 20 χρόνια.

Η αλλαγή αυτή από μόνη της συνιστά μια τραγωδία, καθώς αφήνει χωρίς σύνταξη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που λόγω της φύσης της ειδικότητάς τους δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη στα 67 τους. Απλούστατα, διότι δεν θα μπορέσουν να εργαστούν, να συμπληρώσουν πέντε χρόνια ακόμα.

Παράδειγμα οι οικοδόμοι. Έχουν βγει στην ανεργία από τον πρώτο κιόλας χρόνο της οικονομικής κρίσης. Τα απαιτούμενα ένσημά τους αυξάνονται από 4.500 σε 6.000. Δράμα. Αρκεί να ληφθεί υπ’ όψιν ότι όχι μόνο κινδυνεύουν να μη συνταξιοδοτηθούν αλλά θα χάσουν και τις εισφορές που κατέβαλαν μέχρι τώρα. Επειδή εκτός της ΔΕΗ κανένα άλλο ταμείο δεν επιστρέφει εισφορές στους ασφαλισμένους του που δεν παίρνουν σύνταξη.

Φαντάσου να έχεις συμπληρώσει 14 χρόνια και να σου προκύψει πράμα. Τα τηλέφωνα των αρμόδιων υπουργείων, αλλά και των εργατολόγων έχουν σπάσει το τελευταίο 24ωρο. Κανένας, όμως, δεν ήταν σε θέση να δώσει μια πειστική απάντηση.

Διαβάστε ακόμα:

Φοιτητική επανάσταση για τα σκουπίδια