ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ!!!

 

Γυμνή στο κρεβάτι με τον εραστή της η Λήδα φέρνει νοσταλγικά στο νου της, για μια φορά ακόμα, την πιο μεγάλη νύχτα της ζωής της. Ίσως το 'χει ανάγκη να αναθυμάται τι συνέβη εκείνη την τραγική ημέρα, όλα εκείνα που της έδειξαν το δρόμο στην λύτρωση. Η ανάμνηση κάθε συνταρακτικής λεπτομέρειας της χάριζε μια γλύκα απέραντη και γαλήνη μαζί.

Ο άντρας στο πλάι της ανταποκρίθηκε πάλι πέραν από κάθε προσδοκία. Του αξίζει ένας μακάριος ύπνος, πριν ρίξει επάνω του ένα ελαφρό σκέπασμα η Λήδα, χορτασμένη από σεξουαλική ικανοποίηση, παρατηρεί το μαυρούλικο όργανό του σε στάση απόλυτης ανάπαυσης. Θέλει να τον ευχαριστήσει για τις κοπιώδεις προσπάθειές του και το κάνει μ' ένα πεταχτό φιλί, έναν τρυφερό αποχαιρετισμό, ένα άγγιγμα με το χέρι της.

***
Στο μπαλκόνι με τσιγάρο στο στόμα η Λήδα απλώνει στη μνήμη της τα γεγονότα εκείνης της αξέχαστης βραδιάς πριν από 5 χρόνια. Είχαν επιστρέψει από έξοδο νυχτερινή και, πριν ανοίξουν την πόρτα του ασανσέρ της μικρής, κομψής πολυκατοικίας, ο φιλάσθενος άνδρας της σωριάστηκε κάτω. Τον είχε αγαπήσει, όσο μπορεί να αντιλαμβάνεται τον αληθινό έρωτα ένα 20χρονο κορίτσι, πριν προλάβει να γνωρίσει τον πραγματικό χαρακτήρα του κατά 20 χρόνια μεγαλύτερου Γιώργου.

Πέρασαν μαζί 15 χρόνια. Ούτε στιγμή είχε σκεφθεί τον χωρισμό, αλλά και να πάει μ' άλλον. Πόσο γυναικούλα ήταν στ' αλήθεια! Όμορφο το πρόσωπό της και σφικτοκτισμένο το κορμί της, και παρά την εμπιστοσύνη που αδιαπραγμάτευτα είχε στην εμφάνισή της, δεν επέτρεψε καν να μπει ο διάολος μέσα της. Δεν της έλειπε τίποτα, είχε ό,τι ήθελε, μόνο που είχε ξεχάσει ότι είναι γυναίκα ερωτική. Η αρρώστια του Γιώργου, από την άλλη, τον έκανε αντιπαθητικό, κάποιες ώρες της ήταν αποκρουστικός, αηδιαστικός.

***
Δίπλωσε σαν εφημερίδα ο 55χρονος Γιώργος και χάνοντας τις αισθήσεις του βρέθηκε στο πάτωμα. Εκείνη τη στιγμή δίπλα τους ήταν και η κυρία του 3ου ορόφου, που τρομοκρατημένη έτρεξε να προλάβει τον σύζυγό της, να μην παρκάρει στο γκαράζ της μεγάλης αυλής. Ήταν η σύζυγος ''εκείνου'' που διακριτικά, όμως τόσο ξεκάθαρα, την φλέρταρε με τα μάτια. Ούτε λέξη δεν αντάλλαξαν, πέρα από μια καλημέρα, από τότε που εδώ και λίγες εβδομάδες έγινε συγκάτοικος.

Εκείνος, Κυριαζής στο όνομά, πρότεινε στη Λήδα να καθίσει πίσω, και να συγκρατεί σταθερά τον ημιθανή σύζυγό της, τον οποίον κατάφεραν να τον τοποθετήσουν στη θέση του συνοδηγού. Έφθασαν στο νοσοκομείο. Οριακή η κατάσταση υγείας του Γιώργου έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις της στιγμής.

Η Λήδα μπαινοβγαίνει στο θάλαμο που αναπαυόταν ο σύζυγός της. Δέκα φορές τον ευχαρίστησε και του ζήτησε συγγνώμην για την ταλαιπωρία. Της είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα περιμένει λίγο ακόμα, μήπως χρειαστεί ακόμα να την βοηθήσει σε κάτι και λίγο αργότερα θα επιστρέψει σπίτι.

Ο Κυριαζής τηλεφώνησε στην γυναίκα του. Τα πράγματα δεν είναι καλά με τον γείτονα, η κυρία του είναι αναστατωμένη, ξάπλωσε εσύ, θα την πάρω μαζί μου αν θαρρεί ότι δεν πρέπει να ξενυχτήσει εδώ.

***
Πέρασαν τουλάχιστον δυο ώρες. Του είπε ότι ο άνδρας της κοιμήθηκε και για ενδέκατη φορά τον ευχαρίστησε. Αυτός σχολίασε πως το πιο φρόνιμο θα ήταν να πήγαινε στο σπίτι της, δεν ωφελεί τον ασθενή, ούτε την ίδια να ταλαιπωρηθεί όλη νύχτα όρθια στο πόδι.

***
Από την πρώτη στιγμή που τον είχαν δει τα μάτια της η Λήδα αισθάνθηκε αδιευκρίνιστο φόβο γι' αυτόν τον άνδρα. Τα βλέμματά του επάνω της ήταν γεμάτα νόημα, όποτε τύχαινε να συναντηθούν στο χώρο της πολυκατοικίας, της προκαλούσαν αμηχανία. Κάτι της έλεγε μέσα της ότι ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Αντί να κολακεύεται που ένας γοητευτικός άνδρας την έτρωγε με τα μάτια του, την έπνιγε ένας προβληματισμός.

***
Στο αυτοκίνητο οι δυο τους, αφήνουν πίσω τους το νοσοκομείο. Είναι ένας τζέντλεμαν γείτονας, άλλος άνθρωπος, καμία σχέση με τον άνδρα που την πυροβολούσε με σεξιστικές ματιές.

- Αν ήμουν στη θέση σας δεν θα επέστρεφα αμέσως στο διαμέρισμά μου..., την αιφνιδίασε παρηγορητικά. Η συμβουλή του ειπώθηκε με ευγένεια και κατανόηση στην δραματική κατάσταση που βρισκόταν ένας συνάνθρωπος.

“Τι εννοείτε;...”.

- Είστε ταραγμένη, επόμενο. Ένα ποτό θα σας χαλάρωνε, θα άδειαζε την υπερένταση.

“Προτείνετε κάτι;...”.

-Καμία πρόταση. Μια σκέψη έκανα. Λίγο αλκοόλ και ο αέρας της θάλασσας θα σας ανακούφιζε, νομίζω.

***
Το μαγαζί ατμοσφαιρικό, μουσική ορχηστρική, μελαγχολική, υποτονική. Μετά από πέντε λεπτά η Λήδα κατάλαβε. Γιατί αυτός ο άνδρας την τρομοκρατούσε. Γιατί την ακουμπούσε η απειλή του. Ήταν η υποσυνείδητη σκέψη ότι αν υπέκυπτε σ' αυτόν, αν ανταποκρινόταν στο φλερτ του, θα έμπαινε σε περιπέτειες άγνωστες και απερπάτιστες σ' αυτήν. Τα τελευταία χρόνια τα αισθήματά της για τον άνδρα της είχαν λοιώσει σαν παγάκι στο φούρνο κι αυτό ήταν αρκετό για να πάει μ' άλλον, ίσως να της προέκύπτε και εκτός προγράμματος εξωσυζυγικός δεσμός. Καταστάσεις ακραίες, μια δεύτερη ζωή, κρυφή, που αυτή δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί. Η μοίρα της, λοιπόν, ήταν χωμένη στο κλειστό συρτάρι του γάμου.

Να γιατί η Λήδα μυρμήγκιαζε όποτε εκείνος τις προηγούμενες ημέρες την γλυκοκοίταζε. Μία φωνή μέσα της την προειδοποιούσε πως αν δεν κρατούσε αποστάσεις απ' αυτόν, εύκολα θα βρισκόταν εκτός ελέγχου. Να, τώρα με το καρδιακό επεισόδιο του άντρα της, διαπιστώνει ότι ο γείτονας είναι τζέντλεμαν. Της φέρεται άψογα, γι' αυτόν είναι μια γυναίκα που βιώνει το ξαφνικό, το δυσάρεστο, να μεταφέρει εσπευσμένα τον σύζυγό για τις πρώτες βοήθειες.

Τον έχει απέναντί της η Λήδα και σκέπτεται τα χέρια του να της χαϊδεύουν το κορμί. Παντού. Τούτη τη στιγμή τον θέλει! Πολύ!

Του ζήτησε να φύγουν, να περπατήσουν στην παραλία. “Είχατε δίκαιο, που δεν γύρισα αμέσως στο σπίτι, μου έκανε καλό, το ποτό, η παρέα σας, η βόλτα δίπλα στη θάλασσα...”.

Σκοτάδι. Οι ματιές του σταυρώνονται, επίμονα, ήρεμα, τα χείλη τους είναι στεγνά, άφωνα. Της πιάνει την παλάμη, είναι καυτή. Χώθηκαν στο πιο κοντινό ξενοδοχείο.

***
Στο δωμάτιο παραδόθηκε ολόκληρη. Δεν την απασχολούσε αν μετά από λίγες ώρες δεν θα ζούσε, ότι θα πεθάνει την άλλη μέρα. Είναι μ' έναν ξένο, με άλλον άνδρα. Κάθε λεπτό πλημμυρίζει από ηδονή και τα βάζει με τον εαυτό της, για τη δειλία της, τη μικρότητά της. Ναι, είναι άτομο χωρίς προσωπικότητα, χωρίς προσωπική βούληση. Ένα δάκρυ έφθασε μέχρι το μάγουλο της, της θύμισε τις θαμμένες καύλες της τα τελευταία χρόνια.

***
Δεν τον ξαναείδε τον Κυριαζή, δεν συνέχισε μαζί του, δεν ήθελε, ο άντρας της μετρούσε μέρες. Μετά τον θάνατό του με διάφορες άνδρες έζησε τον έρωτα, τον σεξουαλικό έρωτα, διότι έστω και αργά γεννήθηκε η γυναίκα η ζωντανή, η αληθινή, η απαιτητική, που για χρόνια ήταν κρυμμένη στο προσωπικό της ταμπούρι.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ανηψιά στο κρεββάτι με τον θείο και τη θεία