Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ

 

Σάρωσε το κείμενο του Στήβεν Αβραμίδη στο apodytiriakias.gr με τίτλο «Ρε, δεν γαμιόμαστε με τον Ρωμανό» Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι ένα από τα περισσότερο διαβασμένα στο site μας. Γιατί; Επειδή ακούμπησε τον κόσμο. Επειδή ο Στήβεν, με το δικό του τρόπο, έγραψε αυτά που ήθελαν να γράψουν, να πουν ένα σωρό άλλοι. Επειδή είναι μνημειώδης, η ξευτύλα μιας κοινωνίας, μιας μάζας ψηφοφόρων και φορολογούμενων, με τα ΜΜΕ και τα κόμματα τους, όλοι αυτοί να συμπεριφέρονται σαν ένοχοι και να θέλουν να απολογηθούν σ’ ένα τσογλάνι.

Τσογλάνι είναι ο Ρωμανός όχι γιατί είναι ιδεολόγος. Και αγωνιστής. Δεξιός, αριστερός, ακροδεξιός, ακροαριστερός, ό,τι θέλει. Τσογλάνι είναι γιατί νταηλίκι απειλεί και εκβιάζει ένα κράτος να του πάρει μια πίπα. Κι όχι μόνον. Και, όπως γράφει ο Στήβεν, όχι ρε, να μου το παίζει πολιτικός κρατούμενος ο Ρωμανός σαν τον Μπέο. Ατυχής παρομοίωση, σημειώνει ο αποδυτηριάκιας. Φάουλ του Στήβεν.

Τι έκανε ο Αχιλλέας Μπέος; Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έστηνε ματς στο γήπεδο. Και φυλακίστηκε χωρίς να καταδικαστεί. Ο Ρωμανός στήνει ένα ολόκληρο κράτος. Ο καταδικασμένος εγκληματίας Ρωμανός.

Και λέει ο Στήβεν. Πού πάει η δουλειά με το μαμόθρεπτο της μαμάς του και του μπαμπά του, που βάπτισαν πολιτικό κρατούμενο τον γιόκα τους. Εμείς οι μαλάκες που μπήκαμε στο πανεπιστήμιο χωρίς να καταδικαστούμε θα μπαίνουμε στον Κορυδαλλό για μάθημα και οι φυλακισμένοι θα έρχονται στο πανεπιστήμιο. Γιατί κάποιοι θα φοβούνται να κάτσουν στο θρανίο δίπλα με τον ένοπλο ληστή, και τον άλλον που θέλει να φάει λαρύγγια για να χορτάσει.

Το είπαν οι ψυχολόγοι, Στήβεν. Το τσογλάνι ο Ρωμανός, και δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι το τσογλάνι αλλά η γαμημένη κοινωνία που του κάνει πίπες, λέω τι είπαν οι ψυχολόγοι. Ότι ο Ρωμανός είναι επικίνδυνος, διότι από το σπίτι του, από την οικογένειά του, δεν έμαθε όρια. Δεν έμαθε το μέχρις εδώ.

Όχι, λέει ο αποδυτηριάκιας, δεν προκαλεί ο Ρωμανός, η κοινωνία προκαλεί με τη στάση της απέναντι στη συμπεριφορά του Ρωμανού. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ενοχική αισθάνεται η κοινωνία απέναντι στον ένοχο Ρωμανό. Μην πεθάνει το παιδί από την απεργία πείνας και καεί η Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ρε, δεν γαμιόμαστε με τον Ρωμανό!