ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

 

Δεκέμβρης μήνας και σουλατσάρουν οι Έλληνες στους δρόμους με κοντομάνικα. Με κάτι ελαφρό επάνω τους. Χαρά Θεού ο καιρός, ο βασιληάς Ήλιος στην καρδιά του χειμώνα. Τα βλέπουν αυτά οι τουρίστες και παθαίνουν την πλάκα τους. Ρε, τους τυχερούς τους Έλληνες.
Ποια καμπαρτίνα, παλτό και μπουφάν χοντρό. Οι Έλληνες, Δεκέμβρη μήνα, απολαμβάνουν τον καφέ τους στα υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα, στις πλατείες και τα πεζοδρόμια, κι άσε τους ξένους να… σκέπτονται με γάντια και σκούφο και το καυτό τσάϊ στα αμπαρωμένα από το κρύο σπίτια τους.

Αυτός είναι ο ευλογημένος τόπος, αυτό είναι το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη, λένε οι ξένοι μπανίζοντας τους Αθηναίους να βολτάρουν για τα ψώνια τους στην Ερμού, να στέκονται στα παγκάκια της Αιόλου, να χαζεύουν στην Ομόνοια. Ας μετράνε πια το κάθε ευρώ στην τσέπη και να ‘ναι άνεργοι ένα χρόνο.

Αυτό το χώμα είναι δικό μας. Μας δάνεισαν οι ξένοι. Μάλιστα. Ακόμα, όμως, είναι δικά μας τα δανεικά σπίτια, τα νησιά που κληρονομήσαμε και η θάλασσα που ακόμα διαφεντεύει ο Ποσειδώνας. Είμαστε αρχαίοι, ρε.

Διαβάστε ακόμα:

Σε αργή κίνηση αυνανίζομαι!