ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: F u c k M y k o n o s !

 

Μου έχουν πει ότι η ζωή σ’ αυτό το νησί ήταν πολύ ωραία και πάντα γνώριζες ενδιαφέροντες ανθρώπους. Την διασκέδαση, το γέλιο, και την ανεμελιά του δεν την έβρισκες πουθενά στον κόσμο γιατί η Μύκονος πριν... «αμαρτήσει», στις δεκαετίες 60-70, ήταν ένα πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί, γεμάτο καλλιτέχνες, Jet setters και boheme τύπους. Κανείς δεν ενδιαφερόταν για την εμφάνιση του, καμία κοπέλα δεν φόραγε τακούνια, δεν υπήρχαν βίζιτες- ούτε άντρες ούτε γυναίκες- και βέβαια ούτε τόσα πολλά ναρκωτικά.

Δεν έζησα τη Μύκονο στη δεκαετία του ’60 και του ’70, τότε που ήταν στις δόξες της, και μου λείπει που δεν πρόλαβα να δω εκεί την Γκρέις Κέλι, τη Μελίνα Μερκούρη, την πριγκίπισσα Σοράγια, την Τζάκι Κένεντι, τον Πιέρο και τόσους άλλους. Γενικά δεν πολύ είμαι νοσταλγός του παρελθόντος, γιατί μου αρέσει το παρόν και πάντα βρίσκω θετικά στοιχεία στο σήμερα. Μερικές φορές μάλιστα το παρελθόν μου μοιάζει πολύ φολκλόρ και μπανάλ. Αλλά αυτό το «έγκλημα» που έχει γίνει στην Μύκονο, είναι πέρα από κάθε λογική.

Πως ένα νησί, γεμάτο με συγγραφείς, πρίγκιπες, μεγιστάνες, ζάπλουτους, διάσημους [πραγματικά διάσημους] καλλιτέχνες που όλοι τους κυκλοφορούσαν ανέμελοι και ξυπόλητοι, έχει καταντήσει έτσι; Γιατί αυτό το νησί έχει γεμίσει νεόπλουτους, επιδειξιομανείς, γκόμενες με δωδεκάποντα, συνοικιακά αγόρια που πουλάνε το κορμί τους για ένα 50αρικο, ή για λίγη κόκα; Πως αυτό το νησί έχει γεμίσει μπράβους, τηλε-μαϊντανούς, ποδοσφαιριστές και τραγουδίστριες;

Διαβάστε περισσότερα για το πώς η Μύκονος έγινε μόδα και δείτε φωτογραφίες στο www.nikosonline.gr