ΤΟ ΤΣΕΚ-ΑΠ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ...

 

Ηλικιωμένος, χοντρούλης, με ροδαλά μάγουλα. Στοιχεία που έπρεπε να προβληματίζουν κάθε άτομο της ηλικίας του. Με μια ματιά, ένας γιατρός θα τον θεωρούσε ύποπτο για υπέρταση, καρδιοπάθεια, ισχιαλγία. Αν, μάλιστα, μάθαινε και τον τρόπο ζωής του, θα τον έστελνε κατ’ ευθείαν για τσεκ απ.

Όσοι αγαπάνε τον αϊ Βασίλη, κι είναι τόσο πολλοί, τον θέλουν κοντά τους και του χρόνου και τον αντίχρονο, για πάντα. Η πρώτη, λοιπόν, ιατρική εξέταση έπρεπε να γίνει λίγο μετά το πέρας της αποστολής του και το μοίρασμα των δώρων.

Η τεράστια απόσταση που έχει διανύσει από τη Λαπωνία μέσα σε μία μόνο βραδιά, μπορούσε να του έχει προκαλέσει έναν υπέρτατο τζετ λαγκ και διαταραχές στον καρδιακό ρυθμό.

Αμέσως μετά έπρεπε να επισκεφθεί τον ορθοπεδικό. Τόσες ώρες ακίνητος στο έλκηθρο του μπορεί να έχει πάθει ισχιαλγία, ενώ τα ανεβοκατεβάσματα στις καμινάδες για τη διανομή των δώρων στα παιδιά, ίσως να του έχουν προκαλέσει κάποιο στραμπούληγμα ή κάτι χειρώτερο. Θέλει πολλή προσοχή στην εξέταση και ο άγιος θα πειθαρχήσει διότι οφείλει ξέρει ότι ο γέρος μπορεί να πάει, μεταξύ άλλων και από πέσιμο...

Ο τρίτος γιατρός που θα εξετάσει τον αϊ Βασίλη είναι ο παθολόγος που θα τον παραπέμψει για ανάλυση αίματος. Η παχυσαρκία στην ηλικία του είναι σοβαρός παράγων ανησυχίας. Χοληστερίνη, τριγλικερίδια, διαβήτης καραδοκούν. Τα παιδιά, λοιπόν, πρέπει να πάψουν να του αφήνουν μπισκότα ή σοκολάτες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με έναν λιχούδη και κακομαθημένο άγιο, που τον χρειάζονται και για του χρόνου.

Ο γιατρός του συστήνει να μην κυκλοφορεί μόνο με το έλκηθρο, αλλά να ασκείται με ποδαρόδρομο για να ξεφουσκώσει λίγο η κοιλιά του. Επίσης ο δόκτωρ ήταν σαφής ότι το ροδαλό του χρώμα δεν οφείλεται σε καλοζωία, αλλά σε μία δερματική νόσο, που είναι γνωστή και ως η ακμή των ενηλίκων.

Οι φίλοι του άι Βασίλη τον πήγαν και στο νευρολόγο. Τόση δουλειά σε τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια χώρα χωρίς τον ήλιο της Ελλάδος, επόμενο είναι να του έχει πειράξει τα νεύρα. Ο γιατρός του συστήνει ξεκούραση και εν ανάγκη να βγει στη... σύνταξη.

Τρελάθηκε ο γιατρός, σχολίασε ο άγιος. Και με ένα σάλτο που θα το ζήλευε και ένας 20άρης ανέβηκε στο έλκηθρο και πήρε το δρόμο για το εργαστήριο του, όπου τον περιμένει πολύ δουλειά...

Διαβάστε ακόμα:

Γεννιέται για να ξοδεύει το καντήλι της ζωής του