ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ

 

Ιστορία αληθινή. Την μεταφέρω διότι προσφέρει δίδαγμα, που λέγανε οι παληοί. Η μαγκιά είναι να το αρπάς το δίδαγμα, το μάθημα, και να το καταχωνιάζει, μέσα σου μέχρι το τέλος της ζωής σου. Επειδή θα σταθεί χρήσιμο, για πάρτη σου.

Το στόρυ. Παθαίνει εγκεφαλικό ο αδελφός της και τον πρώτο που σκέπτεται η γυναίκα είναι να ειδοποιήσει τον άνδρα της. Να δούνε τι θα κάνουν με τον ασθενή. Το απίθανο αυτό! Να έρθει σε επαφή με τον σύζυγο, ο οποίος ανήκει στην ειδική κατηγορία των ατόμων με τους οποίους Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ε-ΤΑΙ οποιοδήποτε νταραβέρι μαζύ τους. Κάθε είδους σχέση.

Δυο κινητά κουβαλάει επάνω του ο τύπος, όμως δεν απαντάει, και από το ένα και από το άλλο. Και ποτέ δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται όταν απουσιάζει από το γραφείο του. Δικαίωμα του. Όπως το λέω. Είναι δικαίωμα του να αποφασίζει ο ίδιος με ποιον και πότε θα έρθει σε επικοινωνία μ’ άλλον.

Είπαμε. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν, απίθανο να τους βρεις όταν τους χρειάζεσαι. Το γιατί κρύβεται, το γιατί εξαφανίζονται, το γιατί αρνούνται να ανταποκριθούν όταν τους καλέσεις, δεν το συζητάμε. Επαναλαμβάνω, δικαίωμα τους. Έχουν τους λόγους τους γι’ αυτό. Προσωπικά δεδομένα. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει αυτός, αλλά ο άλλος τι κάνει με τον έτσι.

Νόμος! Όσο χρήσιμος κι αν είναι ένας τέτοιος κύριος, μακρυά! Όσο αξιοποιήσιμος κι αν είναι, απαγορευτικό το όποιο αλισβερίσι μαζύ του. Θα βγεις χαμένος, ποτέ κερδισμένος, και δεν θα φταίει ο εν λόγω.

Διαβάστε ακόμα:

Η φωτιά στο τζάκι δεν ξέρει από νηστεία