JE SUIS ΜΩΑΜΕΘ, ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ

 

Εγώ λέω και το άλλο. Αυτό το περιοδικό Charlie Hebdo έγινε σε μια ημέρα παγκόσμια γνωστό. Ένα σατυρικό έντυπο που δεν το γουστάρανε και πολύ οι Γάλλοι, άλλωστε ήταν περιορισμένης, μικρής κυκλοφορίας. Δεν άρεσε το Charlie Hebdo και για τον τρόπου που προσέγγιζε γελοιογραφικά την επικαιρότητα, αλλά και γιατί σατύριζε τον Μωάμεθ. Κι, όμως, με τις δολοφονίες των συνεργατών του, από τους μουσουλμάνους τρομοκράτες, το περιοδικό έγινε θρύλος. Σύμβολο.

Στην πραγματικότητα το περιοδικό δεν τα είχε με τον Μωάμεθ. Απλά καυτηρίαζε τον θρησκευτικό φανατισμό των ισλαμιστών. Άντε, όμως, να το κατανοήσουν οι άλλοι. Γι' αυτό
σήμερα, και μετά τις δολοφονίες δημοσιογράφων του Charlie Hebdo δεν σταματάνε οι διαδηλώσεις, σε μουσουλμανικές χώρες κατά του γαλλικού περιοδικού.

Και άσε να λέει ο Ωλάντ ότι “Δεν προσβάλλουμε κανέναν όταν υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας. “Οι άλλοι, οι μουσουλμάνοι προσβάλλονται όταν κάποιοι πιάνουν στο πενάκι τους, στο μολυβάκι τους τον προφήτη. Και θίγονται και σκοτώνουν. Το ερώτημα είναι πως καθαρίζουν οι Ευρωπαίοι, ας πούμε συγκεκριμένα οι Γάλλοι με τα 6 εκ. μωαμεθανούς συμπολίτες τους. Είναι σε λούκι. Je suis μωάμεθ, σου λέει ο άλλος.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη ήττα μετά το Βατερλώ