ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Να το δώ και να μην το πιστέψω. Ότι κάποιοι μεγαλοσχήμονες θα στερηθούν τις υπηρεσίες των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη τους. Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την απόσυρση 1500 από τους 2500 αστυνομικούς που αντί να φυλάνε τον κοσμάκη από τους κοινούς κακοποιούς, από τους οποίους όντως κινδυνεύουν, προσφέρουν τις υπηρεσίες σε κάποιους κατά φαντασίαν στόχους. Είναι πολύ in, άλλωστε, να κυκλοφορεί κανείς με φρουρά.

Είναι τόσο σπουδαίος που τον εχθρεύονται. Είναι τόσο χρήσιμος που οι κακοί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Το κράτος δια του υπουργού Δημοσίας Τάξης τρέχει να τον προστατεύσει μην τυχόν και χάσουμε το κελεπούρι.

Το θέμα γίνεται αντικείμενο ρουσφετιού και διαπλοκής. Να, όμως που έρχεται τώρα η κυβέρνηση να παραδεχθεί και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ότι κάποιοι κακώς, κάκιστα φυλάσσονται από αστυνομικούς. Γιατί απλούστατα, κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.

Κι αν όντως ασχολείται, ας πληρώσουν οι ίδιοι για τη φύλαξη τους. Πετυχημένοι είναι, λεφτά έχουνε, ας αναλάβουν οι ίδιοι τα έξοδα τους. Κι αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά της δεν πρέπει μόνο να αποσύρει τους 1500 αστυνομικούς.

Πρέπει και να τιμωρήσει όσους, χωρίς σοβαρό λόγο, τους είχαν στείλει στη φρουρά των μεγαλόσχημων. Μιλάμε για 1500 άτομα, που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των βολεμένων του συστήματος!

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σαμαράς κάνει την αυτοκριτική του