ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΞΗΡΟ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεν τον χώρεσαν, τελικά οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος εδώ και μερικές ώρες είναι τρόφιμος των φυλακών Κρήτη 1, στην Αγιά Χανίων, όπου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το μήνυμα των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο διαδίκτυο ήταν σαφές. Δεν τον χωρούν πια οι φυλακές και το μόνο που μένει είναι να διαταχτεί από τις αρχές η κράτηση του σε άγνωστο μέρος με την αιτιολογία της απειλής στην προσωπική του ασφάλεια. Και έλεγαν την αλήθεια, καθώς, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο «Ιάσονας» που συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδος, ήταν αυτός που ήθελε να δολοφονηθεί ο Ξηρός μετά τη σχεδιαζόμενη απόδραση των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αποκάλυψη αυτή βασίζεται στο περιεχόμενο μηνυμάτων τον Δεκέμβριο του 2014, που είχαν ανταλλάξει μέλη των «Πυρήνων» με την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα. Δίνει δε μία νέα διάσταση στον ρόλο και στη σύλληψη του 39χρονου καθηγητή πληροφορικής στο Γαλάτσι, για τον οποίο φαίνεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι είδους ύψιστη είναι η ασφάλεια των φυλακών Δομοκού που δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακεραιότητα ενός κρατουμένου και πως είναι βέβαιες τώρα οι αρχές για την ασφάλεια του Ξηρού στις φυλακές της Αγιάς. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η καταγγελία ενός αρχιτρομοκράτη.

Μέσα από το κελί του στις φυλακές Δομοκού, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Γιωτόπουλος έστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι τα «βαριά» ονόματα της εγκληματικότητας δεν έχουν μεταφερθεί στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

Ο Γιωτόπουλος καταγγέλλει ότι τα κελιά των φυλακών τύπου Γ, παραμένουν άδεια με εξαίρεση «τα μεγάλα ονόματα της παλιάς τρομοκρατίας», ενώ «οι βαρόνοι του εγκλήματος, οι μεγαλοκαρχαρίες βρίσκονται όλοι στα ίδια κελιά, αν όχι σε καλύτερα».

Διαβάστε ακόμα:

Από την Αμυγδαλέζα στη Σοφοκλέους