ΔΥΟ ΣΟΚ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το πρώτο σοκ ήρθε από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά. Τον Μάρτιο, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πρόβλημα ρευστού, είπε στις αρχές Φεβρουαρίου και μόνο που δεν τον έδειρε ο προιστάμενος του υπουργός Δ .Στρατούλης. Παρότι ήξερε ότι η παλιά καραβάνα της κοινωνικής ασφάλισης είχε δίκιο.

Η επιβεβαίωση του ήρθε από ένα έγγραφο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που ανέφερε ότι τα αποθεματικά του ταμείου επαρκούν μόλις για τον Απρίλιο. Αλλά ο Γ. Ρωμανιάς ήταν πλέον σε άλλο μήκος κύματος Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις, δήλωσε.

Το βράδυ της Πέμπτης πάθαμε ένα ακόμη σοκ, αυτή τη φορά από την Ε. Παναρίτη (φωτό). Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών αποκάλυψε ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τέθηκε θέμα παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις για 1-2 μήνες, καθώς επίσης και για αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης στα 69 χρόνια. Σάλος.

Αλλά, κέρβερος ο υπουργός, αφού επιβεβαίωσε με τη μέθοδο της διαρροής την είδηση, διευκρίνισε ότι διαφώνησε με τους δανειστές. Την ίδια ώρα, όμως συνεργάτες της Ε. Παναρίτη, που δεν είχαν πληροφορηθεί τα της επιβεβαίωσης από τον υπουργό, διέρρεαν ότι οι αναφορές της συμβούλου του δεν αφορούσαν τις τωρινές διαπραγματεύσεις, αλλά αυτές του 2010. Αυτό θα πεί άμεση ενημέρωση.

Το πιάσαμε, όμως το υπονοούμενο και πλέον δεν μας φαίνεται τίποτε απίθανο. Ούτε οι περικοπές στις συντάξεις ούτε οι καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Επ' αόριστον κατάληψη από επ' αόριστον αφελείς