ΖΩΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Επειδή 30 αντιεξουσιαστικές μπουκάρησαν στη Βουλή. Κατ' αρχήν να σημειώσουμε, για να μην είμεθα υπερβολικοί ότι οι εισβολείς δεν εισήλθαν στο Κοινοβούλιο. Να ληφθεί υπ' όψιν τούτο. Πάτησαν μόνον το προαύλιο χώρο του Ναού της Δημοκρατίας. Για ποιο λόγο; Να προσευχηθούν.

Προσευχή, άξια προσευχής είναι για την αληθή Δημοκρατία η διαμαρτυρία. Γι' αυτό η πρόεδρος του Ναού, εννοώ του Κοινοβουλίου, η συντρόφισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου μόνον που δεν τα έψαλε, σαν άλλος Άνθιμος της Θεσσαλονίκης, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Μην αναστατώνεστε με τους αντιεξουσιαστές, δεν έκαναν κάτι αντιδημοκρατικό, απλά ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν. Κάπως έτσι τα είπε η κυρία Ζωή.

Η οποία Ζωή Κωνσταντοπούλου όφειλε κι αυτή να διαμαρτυρηθεί στον Σύριζα και στον Τσίπρα για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σύντροφου Σακελλαρίδη. Ο οποίος αυτός Σακελλαρίδης χαρακτήρισε προκλητική και ακατανόητη την ενέργεια των αντιεξουσιαστών.

Για τον αποδυτηριάκια, βεβαια, η προκλητική και ακατανόητη και ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ενέργεια είναι της αστυνομικής φρουράς της Βουλής που δεν αντέδρασε στην εισβολή των αντιεξουσιαστών, αν ήταν τέτοιοι κι όχι τίποτα παοκτσήδες ή, κάτι άλλο. Στο φινάλε δεν έχει καμμία σημασία ποιοι είναι, ποιοι αυτοχαρακτηρίζονται έτσι ή, αλλοιώς. Σημασία έχει ποιο είναι το νόμιμο, το παράνομο. Και ποιο το πολιτικά ορθό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτή που εκπροσωπεί το πολιτικά ορθό. Η κοπέλλα δεν ξεχνά, όπως κάποιοι άλλοι σύντροφοι, ότι είναι Σύριζα. Δεν θα τα ξευτυλίσουμε όλα επειδή ο Σύριζας έγινε κυβέρνηση. Απαράδεκτο να κωλομπαρεύει τις αρχές του. Πάντα ο Σύριζα ήταν υπέρ των καταλήψεων από μαθητές, μετανάστες, εργαζόμενους, αναρχικούς, όποιους. Όχι να την κάνει γυριστή και σ' αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Νεολαίοι του Σύριζα μπλόκαραν τα Ματ