ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ FAEBOOK KAI TWITTER

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Ταξιδέψτε μαζί μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο... Άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Μπόντρουμ – Κως 15 λεπτά. Πολλές ευκολίες πληρωμής». Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στο χώρο του δουλεμπορίου. Για να μη πιστεύουν ορισμένοι ότι τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών φθάνουν στη χώρα μας τυχαία, αυθόρμητα και απρογραμμάτιστα.

Οι επιτήδειοι μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Τwitter) διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους σαν μία αξέχαστη κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Ενημερώνουν για τα πάντα και με το νι και με το σίγμα.

Το είδος του πλοίου, τις διαστάσεις του, τη διάρκεια του ταξιδιού. Και όποιος έχει απορίες, μπορεί να απευθυνθεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους τους. Κάτι ανάλογο με τα «Γραφεία Τουρισμού και Μετανάστευσης που λειτουργούσαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960.

Η διαδρομή από το Μπόντρουμ στην Κω με ...συμβατικό πλοίο που καλύπτει την απόσταση σε 30 λεπτά, έχει κόστος 1300 ευρώ, ενώ με ...ταχύπλοο 2000. Τα παιδιά πληρώνουν το μισό εισιτήριο ή καθόλου. Οι δουλέμποροι, όμως, κάνουν πολλές διευκολύνσεις. Δέχονται να πληρωθούν σε δόσεις με μόνη εγγύηση τον λόγο τιμής τους ως ενάρετων Μουσουλμάνων ή με παραχώρηση γης και εργασίας από τους συγγενείς τους.

Αυτό είναι τι πρώτο έξοδο στη διαδρομή τους προς τον ...Παράδεισο. Το δεύτερο είναι η εξασφάλιση πλαστών δικαιολογητικών για το ταξίδι προς την Ευρώπη. Στοιχίζουν 1000 ευρώ και οι επιτήδειοι που τους τα προμηθεύουν ούτε δόσεις δέχονται ούτε έκπτωση κάνουν... Έχει και ο ...Παράδεισος τις ιδιοτροπίες του.

Διαβάστε ακόμα:

Μαλλιά κουβάρια για τους μετανάστες