ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΓΙΑ;

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πολλά και ποικίλα σενάρια για τα ακριβή αίτια του θανάτου του Σωτήρη Μπάγια πυροδοτεί η αποκάλυψη ότι τον τελευταίο καιρό είχε εκμυστηρευτεί στους οικείους του φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή του.

Το ενδεχόμενο αυτό συνδυάζουν πολλοί με μία σοβαρότατη και άκρως απόρρητη υπόθεση που του είχε ανατεθεί «από πολύ ψηλά» και δεν αποκλείουν την πιθανότητα άτομα που είχαν ενοχληθεί από τις έρευνες του γνωστού εισαγγελέα να κρύβονται πίσω από το μυστηριώδη θάνατο του.

Πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές Έλληνες κροίσους ή για μεγάλες λοβιτούρες γνωστών πολιτικών;

Η σύζυγος του δικαστικού, επίσης γνωστή εισαγγελέας Ευγενία Παπαγεωργίου, έχει την υποψία ότι ο θάνατος του Σωτήρη Μπάγια, του εισαγγελέα στη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς και προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών όταν συνελήφθη η 17η Νοέμβρη, μπορεί όντως να σχετίζεται με την υπόθεση που ερευνούσε και την οποίαν γνώριζαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα. Ορισμένα από αυτά μάλιστα, παρέστησαν στην κηδεία του.

Ένα είναι μέχρι στιγμής βέβαιο. Ότι ο 58χρονος Σωτήρης Μπάγιας δεν πέθανε από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού, όπως ανακοινώθηκε αρχικά.

Διαβάστε ακόμα:

Λαμπεντούζα, η φαλκονέρα των μεταναστών