«ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ» ΓΙΑ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΩΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αμερικανοί πράκτορες και κομάντος θα συλλάβουν επί ελληνικού εδάφους τον Σάββα Ξηρό, αν τον απελευθερώσει η κυβέρνηση. Αυτό μεταξύ άλλων, προβλέπει η ...αναβάθμιση του σε παγκόσμιο τρομοκράτη, επιπέδου Μπιν Λάντεν από τις ΗΠΑ.

Αλληλοσυγκρουόμενες, όμως είναι οι εκτιμήσεις για την τύχη του Ξηρού μετά τη σύλληψη του από τους Αμερικανούς. Πολλοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκλεισμού του σε αμερικανικές φυλακές τύπου Γκουαντάναμο, ενώ ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα παραδοθεί εκ νέου στις ελληνικές αρχές.

Η πρωτοβουλία των Αμερικανών για ...ανακήρυξη του Ξηρού σε παγκόσμιο τρομοκράτη εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά την άκαρπη, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την ίδια μεταχείριση επιφύλαξαν και στον Νίκο Μαζιώτη.

Εκτός από το ενδεχόμενο να συλληφθούν από τους Αμερικανούς, οι Ξηρός και Μαζιώτης αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο να παγώσουν τυχόν λογαριασμοί και άλλα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ, ενώ σε κανέναν Αμερικανό πολίτη δεν θα επιτραπεί να έχει σχέσεις μαζί τους.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η κυβέρνηση δουλεύει άγρια τους Αμερικάνους