Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ...

 

Η γενναιοδωρία των Ελλήνων είναι γνωστή. Μια ομογενής στη Βιρτζίνια το έκανε πράξη, εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς. Η Ελληνίδα εστιάτορας έβαλε ανακοίνωση κοντά στα σκουπίδια, για να προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους.

Πριν από κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της Ελένης Φωτιάδου, στο Virginia beach, συνέβη κάτι που συγκίνησε όλη τη γειτονιά. Ένας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού για να βρει κάτι να φάει. Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί και είδε το σκηνικό έτρεξε πίσω του προσφέροντάς του νερό και φαγητό. Εκείνος όμως αναστατωμένος αρνήθηκε... κι έφυγε.

Η Ελένη Φωτιάδου και οι υπάλληλοι του εστιατορίου της που έμαθαν για το περιστατικό, ταράχθηκαν. Και φυσικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Αμέσως τοποθέτησαν μια πινακίδα, σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, μέσω της οποίας ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να πάνε στο εστιατόριο. Και προτίμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, να βάλουν δηλαδή μια ανακοίνωση, καθώς δεν θέλουν να φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση. «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε... Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον "Ζορμπά"».

Διαβάστε την συνέχεια στο www.nikosonline.gr