ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένο να πακεταριστούν τα ιερά λείψανα της αγίας Βαρβάρας για να ταξιδέψουν στην Βενετία. Στην εκκλησία του αγίου Μάρκου. Είναι η τελευταία ημέρα για να προσκυνήσουν οι πιστοί το σκήνωμα της προστάτιδας του πυροβολικού. Όσο υπάρχει κόσμος το σκήνωμα θα είναι στη διάθεσή του.

Φοβερά πράγματα. Η θρησκεία αγίασε πρόσωπο για το καλό των κανονιών. Μη μου πεις ότι για την προστασία των πυροβόλων και των πυροβολητών για να μην κοπανάς εσύ τον εχθρό, που πιθανόν να είναι κι αυτός χριστιανός.

Και χριστιανός, όμως, να μην είναι ο απέναντι δεν επιτρέπεται, λέω εγώ, να είναι υπέρ της μιας πλευράς ένας άγιος, ένας που ανήκει πια στους ουρανούς. Τέλος πάντων, να πούμε ακόμα ότι η αγία Βαρβάρα, πολύ όμορφή που την αποκεφάλισε ο πατέρας της, είναι και προστάτις των σταφιδοπαραγωγών της Κρήτης, μάλιστα όχι όλου του νησιού, μονάχα του Ηρακλείου. Δεν γνωρίζω ποιος προστατεύει τους σταφιδοπαραγωγούς του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Γιατί την σκότωσε την παρθενομάρτυρα, δεν είχε πάει με άνδρα, Βαρβάρα ο πατέρας της; Επειδή είχε αλλάξει θρησκεία κι έγινε χριστιανή. Κοτζάμ Θεός αντί να τιμωρήσει το κάθαρμα τον πατέρα, τον άφησε να γίνει παιδοκτόνος. Περίεργο.

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν για τρελλάδικο, έγινε Αγία